Image

Victoria Parks stamaktieemission övertecknad

Ekonomi/Finansiering Victoria Park tillförs cirka 335 miljoner kronor genom sin emission av stam- och preferensaktier. Handeln i aktierna inleds i dag.
Publicerad den 29 Juli 2013

Totalt har 13 500 000 stamaktier och 940 860 preferensaktier tecknats vilket innebär att Victoria Park tillförs totalt 336 465 000 kronor före emissionskostnader. Inom ramen för erbjudandet har cirka 600 investerare tilldelats stamaktier och cirka 1 200 investerare tilldelats preferensaktier.

Stamaktieemissionen övertecknades medan preferensaktieemissionen hade kunnat uppgå till cirka 1,2 miljoner stycken.

Aktierna har tecknats för 7,50 kronor styck (stamaktierna) respektive 250 kronor styck (preferensaktierna). Preferensaktierna ska ge en kvartalsvis utdelning om fem kronor.
Swedbank Corporate Finance har varit finansiell rådgivare till Victoria Park, Fredersen Advokatbyrå har varit legal rådgivare till Victoria Park och Gernandt & Danielsson Advokatbyrå har varit legal rådgivare till Swedbank Corporate Finance i samband med nyemissionen.

Victoria Parks förvärv i Linköping och Markaryd villkorades av att bolaget skulle få finansiering, vilket nu är ordnat genom emissionerna och kompletterande bankfinansiering. Förvärvet slutförs nu den 20 augusti - inte 1 augusti som tidigare planerats.

Ämnen

Victoriahem AB på Branschguiden

I början av 2022 förenades Victoria Park och Hembla under det gemensamma varumärket Victoriahem. Tillsammans tar vi hand om 40 000 familjers hem i 31 kommuner, från Uppsala i norr till Trelleborg i söder.

Vårt fokus är att långsiktigt äga, förvalta och rusta upp bostäder i miljonprogramsområden, samtidigt som vi bygger fler bostäder. Vi har 500 medarbetare, de flesta jobbar nära våra hyresgäster i våra bostadsområden. En tät dialog med de boende och samverkan med andra samhällsaktörer är centralt i vår verksamhet. Vår ägare Vonovia är Europas största bostadsbolag...

Läs mer om Victoriahem AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Sannolikt med sprickande bostadsbubbla: "Politiken måste desarmera krisen"

Bostäder Hur måste eller bör bostadspolitiken förändras och vad är solidarisk bostadspolitik? Det har en grupp på sex forskare har kartlagt i boken "Kris i bostadsfrågan". Fastighetssverige ringde upp en av forskarna för att höra vad de kommit fram till.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige