Image
Bild: Istock

Victor Persson blir ny vd för Doxa

Bolag Doxa utser Victor Persson till ny vd. Han tillträder sin tjänst den 1 januari 2022. Nuvarande vd, Henrik Nedoh, kommer att fortsätta som vd för dentalverksamheten i Doxa Dental.
Publicerad den 3 September 2021

Victor Persson har mångårig erfarenhet av ledande befattningar inom fastighetsbranschen och kommer närmast från en tjänst som COO på Sponda (Blackstone) där han varit sedan januari 2021. Han har tidigare arbetat i flera olika positioner på BlackRock Real Assets (Head of Nordics) och Unibail-Rodamco (Head of Investments Nordics). Victor Persson har en examen från Handelshögskolan i Stockholm.

Han är oberoende i förhållande till större ägare i Doxa.

Nuvarande vd, Henrik Nedoh, kommer tills vidare kvarstå i nuvarande befattning och därefter övergå till en tjänst som vd för dentalverksamheten i Doxa Dental AB.
– Det är med stor glädje som styrelsen idag kan presentera Victor som ny vd för Doxa. Victor har den samlade kompetens inom fastighetsinvesteringar som bedöms nödvändig för att ta tillvara Doxas möjligheter för en långsiktig och lönsam tillväxt. Efter en noggrann rekryteringsprocess är styrelsen övertygad om att Victor är rätt person för uppdraget. Vi är samtidigt väldigt glada över att Henrik stannar kvar inom koncernen med fortsatt fokus på dentalverksamheten, säger Doxas styrelseordförande Greg Dingizian.
– Jag är mycket hedrad över att få detta uppdrag och jag ser med spänning fram emot att utveckla bolaget vidare tillsammans med Doxas duktiga och engagerade medarbetare, säger Victor Persson.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Acrinova tar sig an Nasdaqs huvudlista

Bolag Nästa vecka flyttas Arcinova upp på Nasdaq Stockholm. Det är ett betyg på att företaget går rätt väg, menar vd:n Ulf Wallén som inte tycks oroad av den senaste tidens turbulenta aktiemarknad.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige