Image
Veidekke Bostad byggstartar BRF Klätterträdet i Kvillebäcken i Göteborg.
Veidekke Bostad byggstartar BRF Klätterträdet i Kvillebäcken i Göteborg. Bild: Veidekke

Veidekke byggstartar grönt projekt i Göteborg

Bygg/Arkitektur I Göteborgs nya stadsdel Kvillebäcken påbörjas nu byggandet av Veidekke Bostads projekt BRF Klätterträdet som kommer att bestå av 81 stycken miljösmarta bostadsrätter med en gemensam grönskande terrass på taket. Entreprenör är Veidekke Entreprenad.
Publicerad den 16 December 2013

Det är redan fullt pådrag på tomten. Projekteringen är klar sedan en tid tillbaka, vilket gör att byggnationen kan komma igång snabbt.

- Tillsammans med alla inblandade i projektet har vi byggt upp hela huset i en digital 3D-modell. Tack vare ett involverande arbetssätt har vi kunnat lösa eventuella problem och krockar redan innan huset byggs på riktigt, berättar VDC-ingenjör Adam Lindström på Veidekke Bygg Väst som är arbetsledare för BRF Klätterträdet.

Nu påbörjas schaktningen av marken och sedan är det dags för pålning. Det är mycket som ska göras fram tills dess att köparna får sätta nyckeln i dörren till sin lägenhet under sensommaren 2015.

Med inspiration från bland annat New York, Köpenhamn och Rom har Veidekke Bostad bestämt sig för att ta trenden till Göteborg. Takterrassen på BRF Klätterträdet kommer att bli cirka 400 kvadratmeter stor och vara en plats för umgänge, avkoppling och odling.

- Takodling är en ny trend som breder ut sig hos stadsbor med en längtan till landet och ett grönare och enklare liv. Nu tar vi odlingstrenden till Göteborg och involverar köparna i terrassens utformning och innehåll, säger Olof Olausson, regionchef på Veidekke Bostad.

BRF Klätterträdet är Veidekkes andra hus i den nya stadsdelen Kvillebäcken på centrala Hisingen i Göteborg. Huset kommer bestå av 81 lägenheter och alla boende kommer att ha fri tillgång till takterrassen. Till våren ska lägenhetsköparna bjudas in för att tycka till om terrassens utformning.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Alvendal om produktivitetsbetänkandet: "Kraftig överbyråkratisering i Sverige"

Bostäder I veckan kom Produktivitetskommissionen med sitt delbetänkande, med Kristina Alvendals rapport som bilaga. Fastighetssverige tog ett snack med Alvendal om hennes tankar kring rapporten, delbetänkandet och vägen framåt för svenskt bostadsbyggande.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige