Image

Väveribolagets gamla lokaler blir moderna kontor

Uthyrning Väveribolagets gamla lokaler i Borås, fastigheten Viskaholm som ägs av Riksbyggen och AB Bostäder, ska få ny kostym och nya verksamheter tar plats under 2018.
Publicerad den 22 September 2017
Annons
Image
Nya entrén på fastigheten Viskaholm ritad av Gert Wingårdh. 
Bild: Gert Wingårdh
Nya entrén på fastigheten Viskaholm ritad av Gert Wingårdh.

Renoveringen av den anrika fastigheten blir startskottet för det nya området Västerbro i Borås. Den välvda byggnaden, Viskaholm, byggdes 1913 och är sedan dess ett landmärke som rymmer hela Borås textilhistoria. Över 100 år efter att byggnaden restes köpte Riksbyggen fastigheten tillsammans med AB Bostäder. Här växer nu ett nytt område fram och den andra november tas det första spadtaget.

– Det är attraktiv fastighet och vi är stolta över att kunna berätta att Ikkab och Bengt Dahlgren officiellt är klara för inflytt under 2018. Några ytterligare är inom kort redo att skriva på hyresavtal. Så som det ser ut just nu finns det plats för två till tre hyresgäster till, säger Tommy Prissberg, marknadsområdeschef på Riksbyggen Bostad Sydväst.

Ikkab är en av de nya hyresgästerna.

– Fastigheten är ett landmärke i centrala Borås och att Gert Wingårdh lagt sin touch på kommer som extra krydda, säger Stefan Svahn, vd och ägare.

Konsultbolaget Bengt Dahlgren är även de klara som hyresgäster och Therése Göras, brandkonsult, ser fram emot att kunna erbjuda medarbetare ett nytt och modernt kontor med centralt läge i Borås.

– Hållbarhet är viktigt för Bengt Dahlgren därför ska det vara enkelt att åka kollektivt till kontoret, säger hon.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Partnertext

Framtidens laddsystem för elbilar

Presenteras av ChargeNode

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Så ser bevisningen ut i insiderhärvan: "Deras versioner är inte trovärdiga"

Bolag Ekobrottsmyndigheten har väckt åtal mot totalt elva personer i insiderhärvan kring Collector som uppdagades förra året. Fem av de åtalade jobbar på Balder varav de två huvudmisstänkta är finanschefen och den tidigare CFO:n som åtalas för grovt insiderbrott. Åklagaren Pontus Hamilton berättar för Fastighetssverige hur bevisläget ser ut och varför han anser att de åtalades versioner inte går ihop.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY