Image
Preliminär bild över nya kontoret i Jokkmokk.
Preliminär bild över nya kontoret i Jokkmokk. Bild: Vattenfall

Vattenfall bygger nytt kontor i Jokkmokk

Bygg/Arkitektur Vattenfall har beslutat att bygga ett nytt kontor och driftcentral i centrala Jokkmokk. Det nya kontoret möter dagens och framtidens behov och krav och inflyttning beräknas ske under 2026.
Publicerad den 16 November 2023

Nya säkerhetskrav och behov medför att Vattenfall väljer att bygga nytt. Det blir ett modernt kontor med en separat byggnad för driftcentralen. Dessutom planeras det för en verkstad, parkeringar och garage. Förstudie och projektering av ny kontorsbyggnad är påbörjad. Kontoret, driftcentral och verkstad får en total yta på drygt 4 000 kvadratmeter medan tomtytan är på 9 500 kvadratmeter.

– Det är mycket glädjande att vi nu har kommit hit och jag vill också tacka kommunen för ett gott samarbete. Det blir ett modernt kontor för omkring 100 personer centralt i Jokkmokk, ett kontor som möter våra behov i en så viktig del av landet för Vattenfall. Vi planerar också tillsammans med personalen för att utforma de nya lokalerna så bra som möjligt för dem och verksamheten, säger Johan Dasht, vd Vattenfall Vattenkraft AB.

– Jokkmokks kommun välkomnar Vattenfalls beslut att bygga ett nytt kontorshus i Jokkmokk. Det är en viktig satsning för Jokkmokk och kommer att förstärka möjligheterna till fortsatt samverkan kring utbildningar inom el och energi, säger Roland Boman, Kommunstyrelsens ordförande i Jokkmokk.

Avtalet om köp av tomt till marknadsmässigt pris sker via oberoende mäklare.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige