Image
Västprojekt köper i Marieholm, Göteborg.
Västprojekt köper i Marieholm, Göteborg. Bild: Västprojekt

Västprojekt köper tre fastigheter i Marieholm

Transaktioner Västprojekt köper tre fastigheter, sammanlagt 18 500 kvadratmeter i Marieholm, Göteborg.
Publicerad den 2 Mars 2021

Investeringen ligger helt i linje med Västprojekts affärsmodell att förvärva fastigheter med stabilt kassaflöde och stor utvecklingspotential. Totalt rör det sig om cirka 18 500 kvadratmeter uthyrningsbar area.

- Vi ser Marieholm som ett område som har framtiden för sig. Området har goda kommunikationer och ett bra exponeringsläge. Närheten till centrala Göteborg i kombination med den stadsutveckling som sker i Gullbergsvass, Gamlestaden och Slakthusområdet gör området väldigt intressant. Vi ser fram emot att bidra till områdets attraktivitet ökar ytterligare, säger Robert Eriksson, vd, Västprojekt.

Legalt ombud för köparen var Lars Gahnström på Wistrand Advokatbyrå i Göteborg. Säljarnas rådgivare har varit Cushman & Wakefield.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Cushman & Wakefield på Branschguiden

Cushman & Wakefield är ett ledande globalt fastighetsrådgivningsföretag som genom att omsätta idéer i handling, levererar betydande värde till fastighetsägare, investerare och hyresgäster. Cushman & Wakefield är bland de största fastighetstjänsteföretagen med 51 000 anställda på cirka 400 kontor i 70 länder. Under 2018 hade företaget en omsättning på 8,2 miljarder USD och ett tjänsteutbud som omfattar property-, facilities- och project management, uthyrning, capital markets, värdering och andra tjänster. För mer information, besök www.cushmanwakefield.om eller följ @Cus...

Läs mer om Cushman & Wakefield på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Pilotprojektets slutsats: Si och så med byggaktörsdrivna detaljplaner

Bygg/Arkitektur Stadsbyggnadsnämnden har i budget för 2020 och 2023 fått i uppdrag av kommunfullmäktige att pröva och utvärdera så kallade byggaktörsdrivna planprocesser. Slutsatserna har nu presenterats i ett utlåtande av stadsbyggnadskontoret, och man kan konstatera att det är högt och lågt i fynden från de tre pilotprojekten som staden använt sig av. Fastighetssverige berättar mer.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige