Image

Vasallen inleder hotellsamarbete på Rindö

Uthyrning Vasallen och Quality Resort inleder ett samarbete om ett större spa- och konferenshotell i Rindö Hamn, i närheten av Vaxholm.
Publicerad den 16 Juni 2011

Hotellet är en del i arbetet med en ny detaljplan för Rindö Hamn som bedrivs av Vasallen och Vaxholms Stad. Utöver hotellet planeras också för utveckling av hamnen och 450 bostäder i området.

Vasallen arbetar sedan flera år med att omvandla Rindö Hamn till en attraktiv boende- och upplevelsemiljö. Det pågår en upprustning av den gamla hamnen som i ett första skede kommer att få cirka 250 båtplatser, anläggning av en ny brygga för Waxholmsbolagets trafik och ombyggnad av den första av de äldre kasernerna till ett bostadshus med 42 exklusiva bostadsrätter. Med hotellsamarbetet tas nu ytterligare ett steg i omvandlingen.

- Vi är mycket nöjda med samarbetet med Quality Resort. Quality Resort är en del av Nordic Choice Hotels, ett av Nordens ledande hotellbolag, med spännande erfarenheter från lyckade hotellsatsningar inom spa och konferens. Vi har redan kunnat konstatera att de kommer att kunna bidra på ett mycket positivt sätt. Tillsammans kan vi bygga ett modernt och spännande hotell i Stockholms närområde, säger Håkan Steinbüchel, vd för Vasallen AB.

Quality Resort har för avsikt att driva hotellet, som enligt detaljplanen kommer att ligga centralt placerat med utsikt över Oxdjupet och Stockholms inlopp.

- Platsen för hotellet med områdets historiska arkitektur, skärgårdskänslan med en levande hamn och närheten till huvudstaden ser vi som ett självklart val för företag som ska ha konferens och människor som snabbt vill komma bort från storstadens brus, säger André Schreiner, vd i Quality Resort.

Vasallen för också diskussioner med potentiella investerare. Målet är att få in den framtida ägaren tidigt i processen för att utveckla projektet tillsammans med Vasallen och Choice.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

P-G Persson adderar nytt uppdrag: "Perfekt upplägg"

Karriär P-G Persson landar ett nytt fint uppdrag när han kliver in i Brixlys Advisory Board. För Fastighetssverige berättar den tidigare Platzer-vd:n om uppdraget, om sitt liv som styrelseproffs och om framtidsplanerna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige