Image

Vasakronan säljer i Uppsala

Transaktioner Vasakronan säljer en 12 000 kvadratmeter stor fastighet i Uppsala för 180 miljoner kronor.
Publicerad den 17 December 2015

Köpare är Sveafastigheters och AP3:s gemensamma bolag Regio.

Fastigheten Boländerna 14:2 är belägen i korsningen Bolandsgatan/Stålgatan i handels- och industriområdet Boländerna drygt två kilometer öster om Uppsala centrum.

Fastigheten är bebyggd med tre separata byggnader och den totala uthyrbara aren uppgår till cirka 12 000 kvadratmeter. Knappt hälften utgörs av kontor och resterande ytor av butiker, restaurang och förråd. Det var Vasakronans enda fastighet i området.

I september i år bildade Sveafastigheter och AP3 fastighetsbolaget Regio, med fokus på kontors- och handelsfastigheter i regionstäder. Målet för bolaget är att skapa en fastighetsportfölj med hög och stabil avkastning genom en aktiv och lokalt förankrad förvaltning. Sveafastigheter förvaltar det samägda bolaget där AP3 är majoritetsägare.
Förvärvet i Uppsala är bolagets fjärde förvärv. Totalt så omfattar beståndet 18 fastigheter spritt över sju regionstäder, från Östersund i norr till Karlskrona i söder.

Eric Bergström, partner på Sveafastigheter:
- Vi är glada att kunna addera en fastighet i Uppsala till det växande beståndet av kontors- och handelsfastigheter i regionstäder. Fastighetsförvaltningen kommer att skötas av en lokal samarbetspartner, i enlighet med strategin för samarbetet mellan Sveafastigheter och AP3. Vi har för närvarande ett flertal intressanta diskussioner om potentiella ytterligare förvärv.

Cushman & Wakefield var rådgivare till Vasakronan.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Cushman & Wakefield på Branschguiden

Cushman & Wakefield är ett ledande globalt fastighetsrådgivningsföretag som genom att omsätta idéer i handling, levererar betydande värde till fastighetsägare, investerare och hyresgäster. Cushman & Wakefield är bland de största fastighetstjänsteföretagen med 51 000 anställda på cirka 400 kontor i 70 länder. Under 2018 hade företaget en omsättning på 8,2 miljarder USD och ett tjänsteutbud som omfattar property-, facilities- och project management, uthyrning, capital markets, värdering och andra tjänster. För mer information, besök www.cushmanwakefield.om eller följ @Cus...

Läs mer om Cushman & Wakefield på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Pilotprojektets slutsats: Si och så med byggaktörsdrivna detaljplaner

Bygg/Arkitektur Stadsbyggnadsnämnden har i budget för 2020 och 2023 fått i uppdrag av kommunfullmäktige att pröva och utvärdera så kallade byggaktörsdrivna planprocesser. Slutsatserna har nu presenterats i ett utlåtande av stadsbyggnadskontoret, och man kan konstatera att det är högt och lågt i fynden från de tre pilotprojekten som staden använt sig av. Fastighetssverige berättar mer.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige