Image

Vasakronan hyr ut stort på Telefonplan

Uthyrning Vasakronan har tecknat avtal med Nexus om 3 200 kvadratmeter kontor och produktionslokaler i Telefonfabriken på Telefonplan utanför Stockholm. Nexus blir granne med Försäkringskassan som hyr knappt 25 000 kvadratmeter i samma byggnad. Det ger en uthyrningsgrad om 90 procent.
Publicerad den 7 Februari 2014
Annons
Image
Telefonfabriken. Bild: Vasakronan
Telefonfabriken.

Telefonfabriken har genomgått en omfattande renovering motsvarande en investeringsvolym om 320 miljoner kronor. Det är cirka 32 000 kvadratmeter industrihistoria som under det senaste året varsamt har omvandlats till att rymma moderna kontorslokaler. I januari 2014 flyttade Försäkringskassan in i en aktivitetsbaserad kontorslösning. Nu hyr även Nexus, en ledande internationell leverantör av identitet- och accesshantering, 3 200 kvadratmeter i ett femårigt avtal.

- Vi märker en ökad efterfrågan på anpassningsbara lokaler och bra arbetsmiljöer i närförorter med bra kommunikationer. Utvecklingen av Telefonfabriken är ett utmärkt exempel på hur vi jobbar med fastighetsutveckling för att möta denna efterfrågan. Att vi på kort tid har nått en uthyrningsgrad på 90 procent i byggnaden är ett bevis för att vi tänkt rätt i projektet, säger Ronald Bäckrud, regionchef Stockholm.

Cirka 4 000 personer bor eller arbetar på Telefonplan och området fortsätter att växa. Vasakronan har sedan förvärvet av Telefonplan år 2000 renoverat de gamla industrilokalerna med funkiskaraktär, till moderna och flexibla kontorslokaler, samt utvecklat nya bostäder i området. Nya verksamheter har etablerat sig parallellt med att Ericsson lämnat området och efterfrågan på lokaler och nya bostäder i området har blivit allt större.

- Telefonfabriken är för tillfället vårt största pågående projekt på Telefonplan. Men vi har även påbörjat ett detaljplanearbete för att se hur vi bäst kan bygga mer bostäder i området, säger Ronald Bäckrud.

Med uthyrningen till Nexus är uthyrningsgraden för hela Telefonplan 93 procent.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Corem laddar förvärvsbössan

Bolag Coronapandemin fortsätter att sprida oro världen över och Corem påverkas av osäkerheten, men bedömer sig stå väl rustat och ha goda framtidsutsikter. Företaget har en stark balansräkning, låg belåningsgrad, en bra mix av hyresgäster och fastigheter i attraktiva lägen på tillväxtorter. Företagets vd Eva Landén berättar för Fastighetssverige hur de arbetar med förvärv.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY