Image

Vasakronan hyr ut på Lindhagensgatan

Uthyrning Vasakronan hyr ut 2 200 kvadratmeter till den statliga myndigheten Statens Institutionsstyrelse (SiS) på Lindhagensgatan 126 i Stockholm.
Publicerad den 17 April 2014

Tenant & Partner har bistått SiS i projektets alla led, från initial behovsspecifikation fram till påskrivet hyresavtal och kvarstår i projektet fram till dess att myndigheten flyttat in i de nya lokalerna.

SiS är en statlig myndighet som bedriver individuellt anpassad tvångsvård och behandling av ungdomar med allvarliga psykosociala problem och vuxna med missbruksproblem. Sedan myndigheten bildades 1993 har man haft huvudkontor på Drottninggatan 29. Under fjolåret inleddes ett lokalprojekt då man upplevde behov av att utöka antalet arbetsplatser och förbättra standarden på kontoret. Man sökte lokaler som var bättre anpassade till verksamheten, ville få plats för fler medarbetare och att skapa lokaler som ger möjlighet till ökad interaktion och kunskapsspridning på kontoret. SiS gav Tenant & Partner i uppdrag att antingen låta bygga om de befintliga lokalerna eller omlokalisera huvudkontoret.

Efter att ha utfört den intitiala behovsanalysen inventerade Tenant & Partner tänkbara alternativ och utförde parallella förhandlingar med flera fastighetsvärdar, inklusive nuvarande hyresvärd. Slutresultatet blev att SiS valde att teckna hyresavtal med Vasakronan. De nya lokalerna omfattar drygt 2 200 kvm och ger SiS mycket konkurrenskraftiga nyckeltal för sitt huvudkontor jämfört med andra myndigheter med kontor inom Stockholms tullar.

Inflyttning sker i december 2014, och Tenant & Partner bistår fortsatt SiS med flyttprojektledning, representation under iordningställande av det nya huvudkontoret och möbelupphandling.

- Det glädjer mig att vi kunnat hjälpa SiS till nya lokaler. Det nya kontoret medger stor flexibilitet både vad gäller framtida expansion och vid eventuella organisationsförändringar och kommer att stödja verksamheten väl i många år framöver, säger Torbjörn Eriksson, vd för Tenant & Partner.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Tenant & Partner på Branschguiden

Performing Workplaces®

I över 26 år har vi hjälpt företag och organisationer med alla typer av fastighets- och lokalfrågor. Alltid med 100% lojalitet till våra kunder som kommersiella hyresgäster. Genom utveckling av arbetssätt och arbetsplatser skapar vi förutsättningar för ökat välmående, bättre produktivitet och större engagemang - vilket frambringar större värdeskapande kraft hos både medarbetare och organisationer.

Utifrån behov och önskemål levererar vi såväl komplexa helhetslösningar som separata tjänster.
Vi hjälper till med allt från kvalitativ ju...

Läs mer om Tenant & Partner på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

De är största fastighetsägarna på din semesterort

Lista Sommaren härjar för fullt och många strömmar till Sveriges semesterorter. Fastighetssverige har såklart gjort ett nedslag på några av de största semesterorterna – här får du svaret på vilka som är de fem största fastighetsägarna där du är!

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige