Image
Telefonfabriken på Telefonplan.
Telefonfabriken på Telefonplan. Bild: Vasakronan

Vasakronan hyr ut 1 800 kvadrat på Telefonplan

Uthyrning Vasakronan hyr ut 1 800 kvadratmeter till Panasonic, som lägger sitt nordiska huvudkontor i Telefonfabriken på Telefonplan, Stockholm. Det innebär att uthyrningsgraden är uppe i 95 procent.
Publicerad den 4 April 2014

Det innebär att Panasonic blir granne med Försäkringskassan och Nexus och att både Telefonfabriken och Telefonplan når en uthyrningsgrad om 95 procent.

Telefonfabriken har genomgått en omfattande renovering motsvarande en investeringsvolym om 320 miljoner kronor. Det är cirka 32 000 kvadratmeter industrihistoria som under det senaste året varsamt har omvandlats till att rymma moderna kontorslokaler.

I januari 2014 flyttade Försäkringskassan in i en aktivitetsbaserad kontorslösning och nyligen kommunicerade Vasakronan att även Nexus, en ledande internationell leverantör av identitet- och accesshantering, hyr 3 200 kvadratmeter i samma byggnad.
Med uthyrningen till Panasonic har både Telefonfabriken och Telefonplan som helhet en uthyrningsgrad om 95 procent.

- Vi har på kortare tid än beräknat hyrt ut i princip samtliga lokaler i Telefonfabriken. Det är ett bevis för att det finns en stor efterfrågan på högkvalitativa produkter i närförorter med bra kommunikationer, som till exempel Telefonplan, säger Ronald Bäckrud, regionchef för Vasakronan.

Panasonic tillträder i oktober 2014.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige