Image

Vasakronan hyr ut 1 500 kvadratmeter i centrala Malmö

Uthyrning Det är Entreprenörcenter Södertull, EC Södertull, som hyr 1 500 kvadratmeter i fastigheten Magnus Stenbock 4 med adress Södra Vallgatan 5.
Publicerad den 10 Februari 2017
Vasakronan hyr ut 1 500 kvadratmeter i centrala Malmö. Bild: Vasakronan
Vasakronan hyr ut 1 500 kvadratmeter i centrala Malmö.

EC Södertull hyr totalt fyra våningsplan och kommer att innehålla ett café i bottenplan, en konferensanläggning med möjlighet för möten med upp till 120 personer samt två våningar kontorshotell och en altan med plats för 50 personer.

Södertull är en plats som Vasakronan jobbat målmedvetet med för att göra till den givna mötesplats som läget förtjänar. Där finns i dagsläget ett antal restauranger och serveringar med internationellt kök och trapporna som leder ner till kanalen är ett populärt ställe att slå sig ned på. Ett stenkast bort ligger Södra Förstadsgatan med shopping, service och restauranger.

– EC Södertull har en dynamisk verksamhet med cirka 50 hyresgäster och ett 100-tal personer som kommer ha sin verksamhet på kontorshotellet. Det är ett bra tillskott till platsen, kvarteret och staden. Verksamheten kommer att bidra ytterligare till rörelsen i kvarteret och ligger i linje med det arbete vi redan gjort för att levandegöra den här delen av Malmö, säger Anna Stenkil.

EC Södertull tillträder i juni och invigning av det nya kontorshotellet sker i augusti.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige