Image

Vasakronan förädlar Svavagallerian

UTHYRNING Vasakronan hyr ut 2 300 kvadratmeter till Hemköp. Uthyrningen innebär startskottet för vitaliseringen av Svavagallerian i centrala Uppsala.
Publicerad den 6 September 2010

Vasakronan har en tydlig vision för utvecklingen av kvarteren kring Dragarbrunnsgatan i Uppsala.

I visionen för området finns en uttalad ambition att förädla och utveckla kvarteren. Som en del i detta satsar därför Vasakronan på att göra Svava till en plats för handel och där mötet mellan människor ska ges större utrymme.

- Som stor fastighetsägare i området vill vi med vår gedigna kunskap om fastigheter och stadsutveckling bidra till att Uppsalas stadskärna blir en levande och attraktiv mötes- och handelsplats. Miljön runt Dragarbrunn ska vara en miljö där människor trivs och vill vistas, säger Jan-Erik Hellman, fastighetschef på Vasakronan.

Flytten av Hemköp från Stora Torget till Svava blir startskottet för utvecklingen av Svava som skall bli en destination med inriktning på mat. Ett tiotal aktörer, inklusive en ”food court” kommer att komplettera etableringen av Hemköp.

- Svava bidrar till att skapa ett sammanhållet stadslandskap där vi binder samman Resecentrum och Kungsgatan med Dragarbrunnsgatan. Därför är det av intresse att levandegöra gallerian i ännu större utsträckning än idag, säger Jan-Erik Hellman.

Butiksplanet kommer att vara stängt för ombyggnation från årsskiftet 2010 och under större delen av 2011.

- När dörrarna slås upp till jul 2011 kommer Svava att vara en uppskattad och given destination för alla matintresserade Uppsalabor och besökare, avslutar Jan-Erik Hellman.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige