Image
Arninge Station.
Arninge Station. Bild: Herde Förvaltning

Trophi utvecklar Arninge handelsplats

Bygg/Arkitektur Trophi Fastighets AB påbörjar nu byggnationen av Arninge Station vilket blir navet i Arninge Handelsområde. Byggnaden kommer innehålla totalt cirka 35 000 kvadratmeter handel tillsammans med service och ett nytt resecentrum för Roslagsbanan. Flera stora hyreskontrakt är tecknade.
Publicerad den 11 December 2018

Därtill byggs en ny infart för kunder, en bussterminal, stor pendlarparkering och laddstationer för elbilar. Utvecklingen kommer ske i etapper och bland hyresgästerna i första etappen noteras Systembolaget, Blomsterlandet, XXL och Coop.

Genom utvecklingen av Arninge Station befäster Arninge sin position som en av Stockholms viktigaste handelsplatser. Nästa steg blir utbyggnaden av området med ett resecentrum i anslutning till Arninge station som börjat byggas. Där kommer också att finnas en ny avfart för kunder och pendlare samt en bussterminal. Den strategiska platsen bredvid E18 i norra Stockholm förväntas locka många pendelresenärer som vill ta tåget den sista biten in till Stockholm. Till området kommer 760 nya parkeringsplatser, varav 200 garageplatser för pendlare och laddstationer för elbilar.

I och med utbyggnaden ökar Arninges betydelse ännu mer. Omsättningen i Arninge handelsområde uppgår redan idag till 2,7 miljarder kronor årligen och besöks av 6 miljoner personer. I marknadsområdet finns över 300 000 invånare och enligt Trafikverkets prognoser bedöms årsmedelresande uppgå till drygt 5 miljoner personer år 2030. Arninge är sedan tidigare en av Stockholms viktigaste handelsplatser. Efter utbyggnaden och kopplingen till lokaltrafiken ökar betydelsen ytterligare.

– Vi ser fram emot att nu börja planeringen av en ny modern stormarknad för våra medlemmar och kunder i Arninge. Butiken ska verkligen utstråla matglädje och göra det smidigare att handla både i butik och för de som vill hämta upp maten de handlat på nätet på vägen hem, säger Linus Edestav, distriktschef för Stockholm Norr på Coop Butiker och Stormarknader.

– Arninge har länge varit ett starkt handelsområde tack vare det strategiska läget. Nu när det kommer finnas ett ännu större flöde av resenärer från kollektivtrafik och den nya avfarten blir Arninge handelsplats ett naturligt nav i norra Stockholm med en möjlighet för både butiksetablering och varumärkesexponering. Vi är glada att redan nu kunna välkomna befintliga hyresgäster till nya lokaler. I takt med att platsen utvecklas får vi se ytterligare många kända företag och kanske en del nya. Platsen är väl lämpad för både traditionell handel och för nya koncept inom exempelvis upplevelseindustrin eller e-handel, säger Jan Björk, vd för Trophi Fastighets AB.

Uthyrningen av Arninge Station sker i samarbete med Herde Förvaltning som är specialiserade på utveckling och förvaltning av handelsplatser.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Batljan: "Vi kommer aldrig släppa JM"

Bolag Den 20 juni köpte SBB 20 procent av kapitalet i JM och under hösten har börsjätten fyllt på ännu mer och äger nu 27 procent av aktierna. Det har spekulerats om SBB kan komma att lägga ett bud på hela bolaget men kring det ämnet är Ilija Batljan som väntat fåordig. SSB-vd:n ser i alla fall JM som en långsiktigt investering för sitt snabbväxande bolag, det berättade han bland annat under ett event som Aktiespararna ordnade under tisdagen.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY