Image
Trianon, med Olof Andersson som vd, tar in 400 miljoner kronor i en hållbar hybridobligation.
Trianon, med Olof Andersson som vd, tar in 400 miljoner kronor i en hållbar hybridobligation. Bild: Trianon

Trianon emitterar en hållbar hybridobligation

Ekonomi/Finansiering Trianon emitterar en hybridobligation om 400 miljoner kronor.
Publicerad den 11 April 2019

Obligationsemissionen blev väsentligt övertecknad framförallt av institutionella investerare. Hybridobligationen emitteras under ett ramverk om 500 miljoner kronor och har evig löptid. Hybridobligationen kommer att löpa med en initial rörlig ränta om Stibor 3m + 7,0 procent.

Emissionsdatum planeras till den 17 april 2019. Hybridobligationen kommer att bokföras som eget kapital.

Emissionslikviden från Hybridobligationen kommer att användas i enlighet med bolagets hållbara ramverk, med inriktning på social hållbarhet, daterat 31 mars 2019, inklusive delfinansiering av det förvärv om 781 lägenheter med ett underliggande fastighetsvärde om 900 miljoner kronor belägna på Hermodsdal och Almhög i Malmö som offentliggjordes i februari 2019 och som förväntas tillträdas den 30 april 2019.

– Det starka investerarintresset, i synnerhet från ett antal större norska, finska, danska och svenska institutionella investerare, ser vi som ytterligare en bekräftelse på att vår investeringsstrategi med att äga och förvalta ett koncentrerat bestånd i Malmö uppskattas av kapitalmarknaden. Huvudsakligen består beståndet av bostads- och samhällsfastigheter med attraktiva inslag av nyproduktion av hyresrätter och fastighetsutveckling. Vidare är det glädjande att vi i och med denna hybridobligation är med och bidrar till en socialt och miljömässigt hållbar samhällsutveckling i Malmö, säger Olof Andersson, vd för Trianon.

Nordea har agerat som finansiell- och hållbarhetsrådgivare och Gernandt & Danielsson har agerat som legal rådgivare.

Trianon avser att notera obligationen på Nasdaq Stockholm Sustainable Bond List.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Gernandt & Danielsson på Branschguiden

Gernandt & Danielsson erbjuder affärsjuridisk rådgivning till stora och medelstora svenska och internationella klienter. Vi har agerat rådgivare i flera av de största och mest komplexa transaktionerna och tvisterna som förekommit i Sverige.

Klienten och klientnyttan av våra tjänster är utgångs­punkten för Gernandt & Danielssons verksamhet. Vi strävar efter att vara den högst ansedda och mest eftertraktade affärsjuridiska rådgivaren och arbetsgivaren i Sverige.

Gernandt & Danielsson är känt för att erbjuda förstklassiga juridiska tjänster. Våra klienter sätter inte m...

Läs mer om Gernandt & Danielsson på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Artikelserien del 4: Från ruinens brant till lyckad rekonstruktion

Bolag Ett turbulent år. Så kan man sammanfatta året mellan 2019 till 2020 för Real Holding. Men de lyckades vända på skutan trots att rekonstruktionen tog mer än ett år att genomföra. Det läser du här mer om i Fastighetssveriges fjärde del i artikelserien om konkurser och rekonstruktioner vi minns.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige