Image
Brf Stadsliv i centrala Malmö säljer kommersiella lokaler.
Brf Stadsliv i centrala Malmö säljer kommersiella lokaler. Bild: Relier

Tredimensionell affär i centrala Malmö

Transaktioner En bostadsrättsförening i centrala Malmö säljer kommersiella lokaler i bottenplan genom en tredimensionell fastighetsförsäljning.
Publicerad den 6 Mars 2020

Relier har förmedlat försäljningen av den tredimensionella fastigheten Claus Mortensen 43 i Malmö. Fastigheten har ett mycket centralt läge på Baltzarsgatan som är en populär shoppinggata i Malmö City. Fastigheten består av fyra butikslokaler och är fullt uthyrd till befintliga hyresgäster inom skönhets-, café- och optikbranscher, total area cirka 651 kvadratmeter. Säljaren är Bostadsrättsföreningen Stadsliv och köparen är ett privat fastighetsbolag.

Bostadsrättsföreningen kommer framöver endast inneha boende och den nya tredimensionella fastigheten kommer att förvaltas av ett fastighetsbolag med erfarenhet av både kommersiella fastigheter och bostäder.

– Denna försäljning av vår fastighet med butikslokalerna är en viktig del i föreningens framtid. Vi har stärkt föreningens ekonomi som gör att vi långsiktigt kan fortsätta vara en äkta bostadsrättsförening samt att vi numera kan fokusera på vår bostadsrättsförening och boendemiljö. Att vi dessutom fått en fastighetsägare som fortsätter utveckla butikslokalerna, ser vi som en stor fördel för oss, säger Alexander Zinnert, ordförande Brf Stadsliv.

– Bostadsrättsföreningen Stadsliv har på ett genomtänkt och mycket bra sätt delat bostadsfastigheten och butiksfastigheten till två väl fungerande fastigheter. Med den nya fastighetsägaren kan utvecklingen av butikerna i Malmö City fortsätta, säger Magnus Silfver, vd för Relier Syd.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige