Image

Trafikverket hyr stort i Solna

Uthyrning Vasakronan hyr ut 13 600 kvadratmeter i fastigheten Nöten 3, Solna Strand, till Trafikverket, i ett sexårigt avtal.
Publicerad den 22 Februari 2011

Avtalet är ett resultat av den nya myndighetens behov av intern samlokalisering och urvalsprocessen har pågått sedan sommaren 2010.

- Tack vare storleken och kvaliteten på vår fastighetsportfölj har vi kunnat föreslå Trafikverket inte mindre än tre alternativa lokaliseringar under utvärderingsprocessen. Därför känns det naturligtvis roligt att vi trots hård konkurrens nu kommit fram till en överenskommelse där vi på ett bra sätt tillgodoser Trafikverkets önskemål om lokallösning, säger Bo de Besche, affärsområdeschef Stockholm Nord på Vasakronan.

Kontorsfastigheten Nöten 3 är belägen mitt i Solna strand, ett av Stockholms större kontorskluster. Totalt kommer cirka 800 medarbetare att ha sin arbetsplats på Trafikverkets nya regionkontor.

Niras har varit Trafikverkets rådgivare i affären.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige