Image

Titania tar in 150 miljoner via obligation

Ekonomi/Finansiering Byggbolaget Titania Holding AB har tillförts ett lånekapital om 150 miljoner kronor genom en obligationsemission utfärdad av Apikal Fastighetspartner.
Publicerad den 18 Oktober 2016

Utlåningen sker mot säkerhet i aktier hos Titanias moderbolag och löper på fem år. Obligationerna kommer att noteras på Nordic Growth Market (NGM).

Titania-koncernen utför varje år ett flertal nyproduktions- och fastighetsutvecklingsprojekt i egen regi där bolaget antingen uppför nya byggnader på friköpt mark eller förädlar hela eller delar av befintliga byggnader.

- Vi befinner oss i en spännande tillväxtfas och har flera pågående nyproduktionsprojekt igång eller i väntan på att starta. Kapitalanskaffningen som nu sker i bolaget möjliggör för oss att öka takten i bostadsutvecklingsprojekten i Stockholmsområdet, säger Titanias vd Einar Janson.

Newsec, som tillhandahåller finansieringsrådgivning inom ett brett spektra av produkter, har agerat finansiell rådgivare för Titania i affären.

Apikal Fastighetspartner tillhandahåller i sin verksamhet lånekapital för fastighetstransaktioner.

- På Apikal ser vi att det finns ett ökat intresse från bygg- och fastighetsbolagen att låna kapital på längre löptid och på det sättet få både en ökad flexibilitet och en effektivare kapitalstruktur. Den nu genomförda emissionen för Titanias räkning ett bra bevis på det, säger Martin Fredriksson, vd på Apikal Fastighetspartner.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

Domstolen: Domstolsverket gjorde felaktig upphandling med Castellum

Juridik Det var vid upphandlingen inför byggnationen av en ny domstolsbyggnad i Jönköping som Domstolsverket genom att inte konkurrensutsätta samtliga delar av en upphandling har genomfört en otillåten direktupphandling med Castellum. Domstolsverket menar att de kunnat använda sig av hyresundantaget.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige