Image
Tessins vd Jonas Björkman.
Tessins vd Jonas Björkman. Bild: Tessin

Tessin lanserar portföljlån

Bolag Tessin lanserar en ny investeringsprodukt som möjliggör för Tessins användare att sprida sina investeringar över ett större antal lån.
Publicerad den 14 November 2019

– Tessin har sedan 2014 revolutionerat marknaden för fastighetslån genom att erbjuda en plattform där privata investerare kan låna ut pengar direkt till projekt inom fastighetssektorn. Vi har sedan en tid sett ett intresse för en investeringsprodukt som möjliggör en fördelning av kapitalet över flera objekt som ett sätt att bredda exponeringen och samtidigt sprida risken, därför lanserar vi portföljen, säger Jonas Björkman, medgrundare och vd för Tessin Nordic AB.

Tessins investeringserbjudanden täcker en stor del av fastighetsmarknaden. Sedan starten 2014 har plattformens användare finansierat förvärv, renoveringar och produktion av bostäder, logistikfastigheter och kommersiella lokaler. Sedan starten har Tessin förmedlat mer än 1,8 miljarder kronor till fler än 160 projekt.

– Historiskt har de säkerställda lånen haft mycket goda resultat där varje lån är unikt. Per dags dato har mer än 879 miljoner kronor återbetalats till våra investerare som i snitt erhållit drygt 10 procents avkastning, säger Jonas Björkman.

Portföljens avkastning beräknas uppgå till 6–8 procent, beroende på vilka de underliggande lånen är.

– Vi gör som normalt det vill säga att vi lanserar fastighetsportföljen till våra premiuminvesterare idag och till övriga medlemmar i morgon. Villkoren är som vanligt att minsta investering uppgår till 50 000 kronor men utan övre gräns, avslutar Jonas Björkman.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Kraftsamling i strategiskt område – över 1 000 bostäder i pipen

Bygg/Arkitektur Kommunen och flera byggherrar gör gemensam sak för att förtäta på Hisingen i Göteborg. Fastighetssverige berättar mer.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY