Image

Tengbom och Bengt Dahlgren till Midroc i Hyllie

Uthyrning Häromdagen kunde ni läsa att Riksbyggen är klara hyresgäster i Midrocs nya projekt Hermod i Hyllie, Malmö. Också Tengbom och Bengt Dahlgren kommer att flytta in i fastigheten.
Publicerad den 10 April 2014
Tengbom har ritat Hermod och flyttar också in i fastigheten. Bild: Tengbom
Tengbom har ritat Hermod och flyttar också in i fastigheten.

Byggnationen startar i vår.

Fastigheten omfattar 5 300 kvadratmeter kontorslokaler och 1 000 kvadratmeter butikslokaler.

Midrocs investering uppgår till cirka 250 miljoner kronor.

Tengbom, Riksbyggen och Bengt Dahlgren hyr vardera ca 1 000 kvadratmeter kontor. Det innebär att ungefär hälften av ytorna är uthyrda.

Tengbom är också arkitekt bakom byggnaden.

- Hyllie är ett attraktivt kontorsläge, menar Mikael Strand, affärschef i Midroc Property Development. Med nybyggda miljöriktiga kontor, goda kommunikationer och ett stort utbud av service har Hyllie blivit ett område med hög efterfrågan. Läget är svårslaget med sina sex minuter med tåg till centralstationen och 12 minuter till Copenhagen Airport. Vi räknar därför med att hyra ut återstående ytor under 2014.

Kontorshuset Hermod har ett tydligt arkitektoniskt uttryck med en central kub i glas och två delar med tegelfasader. Byggnaden får en gemensam takterrass, ett Green Room på varje våningsplan som ger balkongkänsla, sportdepå för cykelpendlare samt bilparkering.

- Midroc har varit en stadig aktör sedan starten av Hyllies utbyggnad och som byggherre för Malmömässan bidragit till att skapa den välkända besöksdestination som området är idag. Med Hyllies attraktionskraft för kommersiella fastigheter uppskattar vi den fortsatta styrka som Midroc visar genom att vara först ut i raden av kommande kontorsprojekt, säger Magnus Alfredsson, enhetschef för Hyllie och näringslivsmark i Malmö stad.

Thage Anderssons Byggnads AB är entreprenör och byggstart är planerad till andra kvartalet. Inflyttning kommer att ske vid årsskiftet 2015/2016.

Midrocs investering är cirka 250 miljoner kronor.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Obos Nya Hem-vd:n vill se sänkta trösklar till ägt boende

Bostäder Det är ingen nyhet att exempelvis lärare, poliser och brandmän har svårt att efterfråga nybyggda bostadsrätter på många håll i landet. Sofia Ljungdahl, vd för Obos Nya Hem, menar att de som får samhället att fungera också borde har råd med en egen bostad. – Det här är en jätteviktig fråga, speciellt nu när det är tuffa tider. Något måste göras så att fler kan ta sig in på den ägda bostadsmarknaden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige