Image

Tagehus bygger simhall i Järfälla

Bygg/Arkitektur Tagehus har tecknat avtal med Järfälla kommun om att bygga, äga och driva kommunens nya simhall. Byggnationen påbörjas i höst och anläggningen beräknas stå färdig kring årsskiftet 2017-2018.
Publicerad den 15 Juni 2015
Tagehus kommer att äga och driva den nya simhallen i Järfälla. Bild: Liljewall
Tagehus kommer att äga och driva den nya simhallen i Järfälla.

Den nya simhallen kommer att bli en av de större i regionen med en 50x25-metersbassäng, hopptorn, äventyrsbad med två rutschbanor, två multibassänger med höj- och sänkbar botten samt ett stort gym och generösa ytor för gruppträning.

Den nya simhallen är utformad i nära dialog med kommunen. Föreningslivet kommer att få tillgång till en anläggning som möter höga krav på träningsverksamhet och tävlingsarrangemang. Samtidigt blir Järfälla en av Storstockholms viktigaste mötesplatser för vattensport, träning, rekreation och folkhälsa. Den nya anläggningen beräknas få 400 000 besök per år.

– Det känns mycket bra att ett nytt avtal är på plats för simhallen. Den nya simhallen innebär dubbelt så mycket bassängyta för Järfällaborna jämfört med idag och föreningarna kommer att få mycket bättre förutsättningar för träningsverksamhet och tävlingar. En stor och bra simhall behövs när Järfälla växer, säger Göran Persson, tillförordnad kommundirektör.

– Vi är tacksamma för att vi har fått Järfälla kommuns förtroende. Vi vill skapa en plats för sport, motion, lek och friskvård där alla oavsett ålder och intresse hittar något som passar just deras behov, säger Olle Stadig, fastighetschef på Tagehus.

Simhallen byggs och ägs av Tagehus Holding AB under en avtalsperiod om 30 år. I projektgruppen ingår Liljewall arkitekter, totalentreprenören NCC samt det av Tagehus helägda bad- och friskvårdsföretaget Medley som kommer att svara för driften av verksamheten.

Simhallen kommer att ligga i Jakobsberg, invid nuvarande anläggning från 1971.

Tagehus ägs av familjerna Ljungberg och Holmström.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Centralstaden får grönt ljus: "Oj, vad vi har väntat på detta!"

Bygg/Arkitektur Mark- och miljööverdomstolen har nu gett positivt besked gällande utvecklingen av centralenområdet i Göteborg. Domen, som inte kan överklagas, gäller detaljplanen för området norr om Centralstationen i Göteborg och möjliggör att fler delar av projekt Centralstaden Göteborg kan bli verklighet. Fastighetssverige har talat med Henrik Kant, stadsbyggnadsdirektör på Göteborgs stad, om projektet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige