Image

Taco Bar till Skellefteå

Uthyrning Optimal har på uppdrag av Mannberg Fastigheter tecknat avtal med Taco Bar om en 168 kvadratmeter stor restauranglokal på Nygatan 40 i centrala Skellefteå.
Publicerad den 14 April 2015
Annons
Image
Taco Bar etablerar sig i Skellefteå. Bild: Taco Bar
Taco Bar etablerar sig i Skellefteå.

Restaurangen beräknas öppna i slutet på maj tillsammans med blivande franchisetagarna Per Sikström och Flurim Luboja.

Fastigheten har genomgått en omfattande ombyggnation av gatuplanet där tidigare gallerian Arkaden inrymdes. Omdaningen har resulterat i att samtliga butiks- och restauranglokaler har byggts om, förnyats och fått egna entréer mot gågatan med nya fasadpartier. Övriga hyresgäster i fastigheten är bland annat Hemtex, JC och Subway.

– Det gläder oss att vi fått ett nytt restaurangkoncept till Skellefteå. Detta blir ett utmärkt komplement till övrigt mat- och caféutbud i stan, ett tydligt koncept med en inbjudande restaurangmiljö, säger Lena Wikman, Norrlandschef på Optimal.

– Det kommer bli en restaurang med cirka 80 sittplatser med en trevlig uteservering ut med Nygatan, säger Lars Callebro, vd för Svenska Taco Bar. Taco Bar arbetar kontinuerligt med att etablera sig på orter runt om i landet och att vi fått till detta läge i Skellefteå och att komma så långt norrut i landet känns helt rätt, fortsätter Lars Callebro.

– Med vår satsning i fastigheten Haren 10 har vi varit med om att ändra karaktären på stadskärnan. Från den dagen vi förvärvade fastigheten har vi tillsammans med Optimal arbetat målinriktat med att vända förutsättningarna från vakanser och dåligt underhåll till en välskött fastighet med stabila hyresgäster som ger liv åt gaturummet. Med Taco Bar har vi nu fyllt sista lokalen mot gågatan och har också skapat ett kluster av tre restauranger som blir ett trevligt tillhåll nu när uteserveringarna snart kommer på plats, säger Olov Mannberg, vd för Mannberg Fastigheter AB.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Ämnen

Optimal på Branschguiden

När fastighetsutveckling kräver passion.
Optimal utvecklar och förädlar handelsplatser. Vi startade 2008 och är ett ungt företag med kreativa idéer som vågar tänka i nya banor. Samtidigt så har våra medarbetare lång erfarenhet av förvaltning, utveckling och uthyrning inom fastighetsbranschen vilket medför att vi har en trygg kunskapsgrund att stå på. Lägg till vårt passionerade förhållningssätt mot att utveckla framgångsrika handelsplatser så förstår du vår företagsfilosofi.

Läs mer om Optimal på Branschguiden

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Ånäs om pandemins effekter: "Stor differentiering"

Bolag Atrium Ljungbergs vd om hur olika bolagets hyresgäster drabbats, och hur många miljoner man hittills lämnat i pandemirabatt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY