Image
 Studio Stockholm har utvecklat ett nytt koncept för Synsams flag ship store vid Norrmalmstorg.
Studio Stockholm har utvecklat ett nytt koncept för Synsams flag ship store vid Norrmalmstorg. Bild: Studio Stockholm Arkitektur

Synsam öppnar Europas största glasögonaffär i Stockholm

Stockholm Synsam öppnar idag sin Flagship store på Norrmalmstorg i centrala Stockholm. Studio Stockholm har transformerat den 700 kvm stora lokalen, som tidigare rymde McDonalds, till Europas största glasögonaffär.
Publicerad den 13 Mars 2019

– I tider när det pratas om den fysiska butikens död vill Synsam fortsätta att flytta fram positionerna på butikssidan och satsa med full innovationskraft på det fysiska mötet. Vi ska erbjuda värden som berättigar butikens existens i form av högklassig service, det viktiga kundmötet och Europas bredaste urval av bågar. Jag är mycket glad för de professionella samarbeten vi haft med alla som hjälpt Synsam att bygga denna unika mötesplats, säger Håkan Lundstedt, vd och koncernchef för Synsam Group.

Studio Stockholms uppdrag omfattar arkitektur och rådgivning och byrån har drivit projektet genom hela processen, vilket också innefattat kommunikation och förankring med samtliga delar inom Synsams organisation. Ett helhetsgrepp har tagits om samtliga kommunikationsytor, exponeringsytor och uttryck:

­– Vi har undersökt begreppet optik och materialiserat det i ett koncept där strukturglas i olika mönster och kulörer blivit konceptbärare. Det sköra glaset kompletteras av pålitliga och ärliga naturmaterial så som trä och sten. Samtidigt har vi optimerat kundvarvet och maximerat lokalen för att rymma 7000 bågar, en sportsimulator och ett antal undersökningsrum för att fortsatt stärka Synsams position inom ögonhälsa, säger Karolina Nyström, Arkitekt på Studio Stockholm.

­­– I samarbetet med arkitektbyrån Studio Stockholm har vi utvecklat Synsams koncept ytterligare en designnivå genom denna flag ship store för att kunna erbjuda kunden Eye Health och Eye Fashion under ett och samma tak. Våra optiker har fördjupad kunskap inom ögonhälsa och våra stilexperter en unik känsla för vårt handplockade sortiment av världens ledande varumärken. För oss är det viktigt att kunna tillgodose konsumentens behov som är anpassade till var och ens livsstil, avslutar Marina Kereklidou, Creative Director på Synsam.

- Sebastian Sandström
sebastian@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige