Image
Thansen öppnar på Stallsiken i Skövde.
Thansen öppnar på Stallsiken i Skövde. Bild: Svenska Handelsfastigheter

Svenska Handelsfastigheter tecknar nya avtal med Dormy och Thansen

Uthyrning Svenska Handelsfastigheter tecknar nya hyresavtal. I Kungens kurva i Stockholm tecknar man avtal med Dormy. Parallellt med det tecknar man avtal med danska Thansen angående nyetableringar i Skövde, Borlänge och Norrköping.
Publicerad den 9 November 2023

Svenska Handelsfastigheter låter meddela den senaste uthyrningen till Dormy Golf och Fashion. Dormy har ingått ett sjuårigt hyresavtal för en 2500 kvadratmeter stor lokal i Kungens Kurva. Svenska Handelsfastigheter äger sammanlagt fyra fastigheter i Kungens Kurva med bland andra Lager 157, Stadium Outlet, Stockholms Stadsmission och Jysk som hyresgäster.

– Vi är mycket glada över att välkomna vår nya hyresgäst Dormy. Genom detta spännande tillskott utökar vi vårt varierande utbud av butiker och förstärker vår position som en attraktiv destination för shopping, säger Thomas Holm, vd och grundare av Svenska Handelsfastigheter.

– Vi ser fram emot att flytta till en fristående lokal och skapa en långsiktig lösning för att fortsätta bygga vidare på vårt förtroende hos gamla och nya kunder i Kungens kurva. I och med detta avtal gör vi på Dormy en nystart i området, där vi inreder varuhuset enligt samma koncept som övriga Dormyvaruhus i Sverige och ser med tillförsikt fram mot våra nya lokaler, säger Anders Wall, vd på Dormy Golf.

Dormy Golf är verksamt inom golf- och sportkläder och det nya varuhuset, som väntas öppna i början av 2024, kommer att ersätta deras nuvarande varuhus i Kungens Kurva.

Parallellt med detta intensifierar även Svenska Handelsfastigheter samarbetet med den danska kedjan Thansen, en ledande aktör inom däck, reservdelar och andra biltillbehör. Tre nya hyresavtal med Thansen som omfattar totalt närmare 3 400 kvadratmeter butiksyta tecknas.

Svenska Handelsfastigheter ser dessa nya etableringar som en del i att fortsätta stärka och diversifiera utbudet vid sina handelsplatser. Under våren 2024 kommer Thansen att etablera nya butiker vid Stallsikens handelsområde i Skövde samt Kupolens handelsområde i Borlänge. Under hösten 2024 kommer även en ny butik att öppnas vid Ingelsta marknad i Norrköping.

Thansen fortsätter sina ambitiösa tillväxtplaner i Sverige med en vision om att öppna 70-80 butiker. Från sin start i Danmark 1991 har Thansen framgångsrikt expanderat till 86 butiker där, samt 46 butiker i Norge sedan etableringen inleddes där 2017.
– Det gläder oss att stödja Thansen i deras fortsatta svenska expansion. Deras attraktiva erbjudande kommer att berika och diversifiera utbudet vid våra handelsplatser. Thansens etableringar bekräftar att vår nationella närvaro och starka fokus på hållbarhet är lockande för internationella aktörer som söker etablering i Sverige, säger Cecilia Karlström, uthyrningsansvarig vid Svenska Handelsfastigheter.
– Tillsammans med Svenska Handelsfastigheter kan vi göra betydande framsteg i vår fortsatta expansion i Sverige. Vi ser fram emot att välkomna nya kunder och integrera oss i den lokala handeln på varje ort. Ett stort tack till teamet på Svenska Handelsfastigheter för deras professionella hantering av förhandlingsprocessen och förståelse för vår position som ny aktör på den svenska marknaden. Vi är övertygade om att detta samarbete kommer att vara långvarigt och framgångsrikt, säger Alija Konjaric, koncernkedjechef för Thansen Sverige.

Sedan tidigare har Thansen avtalat om att etablera en ny butik vid Härlövs handelsplats i Kristianstad, med öppning planerad till december 2023.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Fastator-toppen om krisbolagets utsatta läge

Bolag Med ett Fastator som redovisar minskat substansvärde, minskande omsättning och en ökande rörelseförlust har styrelseledamoten och tillförordnade vd:n Björn Rosengren inga svårigheter att hålla sig för skratt. Fastighetssverige fångade upp honom för att få hans syn på bolagets framtid.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige