Image
Thomas Holm, vd för Svenska Handelsfastigheter.
Thomas Holm, vd för Svenska Handelsfastigheter. Bild: Svenska Handelsfastigheter

Svenska Handelsfastigheter köper fullt uthyrd fastighet i Göteborg

Transaktioner Svenska Handelsfastigheter förvärvar en handelsfastighet i Bäckebols handelsområde i norra Göteborg. Fastigheten om knappt 4 100 kvadratmeter har gott om parkeringsmöjligheter och är fullt uthyrd med Dormy, Sova och Hööks som hyresgäster. Säljare är Artmax.
Publicerad den 13 December 2023

Bäckebol är ett väletablerat handelsområde med ett brett handelsutbud vilket bidrar till goda kundflöden. Fastigheten är över lag i gott skick och är strategiskt belägen då handelsplatsens huvudsakliga på- och avfart från E6:an ligger precis intill. Även kollektiv- och cykeltrafik passerar genom området.
– Förvärvet innebär att vi stärker vår ställning på Västkusten ytterligare. Som kapitalstark aktör har vi kapacitet att göra fler förvärv inom handelssegmentet i Göteborgsområdet liksom på andra utvalda nyckelmarknader, säger Jöran Rydberg, transaktionschef vid Svenska Handelsfastigheter.

Möjligheterna till värdeskapande vidareutveckling av fastigheten bedöms av Svenska Handelsfastigheter som goda.

Tillträde är planerat till den 15 januari 2024.

Rådgivare till köparen var Advokatfirman Delphi och för säljaren Cushman & Wakefield samt Avant.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Cushman & Wakefield på Branschguiden

Cushman & Wakefield är ett ledande globalt fastighetsrådgivningsföretag som genom att omsätta idéer i handling, levererar betydande värde till fastighetsägare, investerare och hyresgäster. Cushman & Wakefield är bland de största fastighetstjänsteföretagen med 51 000 anställda på cirka 400 kontor i 70 länder. Under 2018 hade företaget en omsättning på 8,2 miljarder USD och ett tjänsteutbud som omfattar property-, facilities- och project management, uthyrning, capital markets, värdering och andra tjänster. För mer information, besök www.cushmanwakefield.om eller följ @Cus...

Läs mer om Cushman & Wakefield på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Carl Janglin beskriver turbulensen på OP: "Tvingades krympa för att överleva"

Bolag Oscar Properties avgående vd Carl Janglin berättar för Fastighetssverige varför han lämnar bolaget, hur pressen har varit de senaste månaderna och varför den korta tiden på bolaget inte blev som han hade tänkt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige