Image

Sveafastigheter satsar i Boden

SVERIGE Sveafastigheter ska bygga en citygalleria i Boden. Hyresavtal med flera tunga namn är redan tecknade. Byggnationen beräknas starta i april och premiäröppning är beräknad till i september 2009.
Publicerad den 27 Januari 2008

I och med att de första hyresavtalen är tecknade med KappAhl, The Phone House, Life samt Silver Box och att diskussionerna med ytterligare potentiella hyresgäster har varit positiva, har Sveafastigheter beslutat att starta galleriaprojektet. Boden kommer därmed att under 2009 få ett nytt centrum med främst klädbutiker som kommer att bidra till att Boden kan ta tillbaka delar av de handelsvolymer som idag går till grannkommuner, främst Luleå.

Gallerian kommer att utgöras av cirka 5000 kvadratmeter butiksyta. Ambitionen är att skapa en modern inre miljö som kommer att bli den nya mötesplatsen i Boden. Gallerian skall inrymma cirka 25 butiker varav mer än hälften innebär nyetableringar i Boden.

Gallerian har i dag inget eget namn. Sveafastigheter och Bodens kommun har beslutat att utlysa en tävling bland allmänheten för att hitta ett passande namn på gallerian.

- Det har under hela förberedelsetiden varit ett stort intresse lokalt för galleriaprojektet och det lokala stödet är en viktig del i vårt beslut att nu ta steget mot att göra verklighet av planerna. Att vi nu börjat teckna slutliga hyreskontrakt och ser ett stort intresse bland ytterligare potentiella hyresgäster är också en viktig faktor som gör att vi är övertygade om att Bodens nya galleria kommer att bli framgångsrik, säger Simon de Château, vd på Sveafastigheter.

- Det känns härligt att det är dags för byggstart för Gallerian, säger Olle Lindström, kommunalråd i Boden. Bibliotek, Teater, Bowling, Café, Hotell och Restaurang i samma hus som Gallerian, det blir en tillgång för bodensarna. Tillsammans med en i övrigt positiv företagsutveckling i såväl nya som etablerade företag, ny Event- och Idrottsarena, visionerna om Nöjespark och Labero Magic Castle blir satsningen i centrum en kick för Boden.

- Gallerian är mycket viktig för handelns utveckling i Boden, men också en mötesplats med kulturella inslag. Här blir det möjligt att träffas på ett enkelt sätt och en oas vintertid. Dessutom är det mycket positivt att nationella investerare vill vara med att utveckla vår kommun, säger Bosse Strömbäck som också är kommunalråd i Boden.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Flyttar in i centralt pangläge – tar över efter amerikanska jätten

Uthyrning Under våren stängde Pizza Hut en av sina två Göteborgs-restauranger, centralt belägen i Sigillets fastighet i korsningen Kungsgatan-Västra Hamngatan inom CBD. Nu har en populär koncept-aktör huggit på den vakanta lokalen och kommer att slå upp portarna i höst. Fastighetssverige berättar mer.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige