Image
Enhörningen,Sveafastigheter, Kista.
Enhörningen,Sveafastigheter, Kista. Bild: Sveafastigheter

Sveafastigheter byggstartar 216 lägenheter i Kista

Bygg/Arkitektur Sveafastigheter fortsätter stärka sin närvaro i Stockholmsområdet genom nybyggnation av 216 hyresrätter. Idag togs första spadtaget för ett nytt bostadsprojekt i Kista.
Publicerad den 26 September 2024

– Vi är glada att tillföra hållbara bostäder i det attraktiva utvecklingsområdet Kista Äng. Med byggstarten utökar vi vårt bostadsbestånd i Stockholmsområdet där efterfrågan på bostäder är hög, vilket är i linje med vår strategi att framöver fokusera vår nybyggnation på Stockholm-Mälardalen, säger Erik Hävermark, vd för Sveafastigheter.

Projektet är en del av det nya bostadsområdet som växer fram i Kista Äng. Utvecklingsområdet kommer, fullt utbyggt, att innefatta runt 1 600 nya bostäder samt lokaler. Sveafastigheters projekt omfattar 216 hyresrätter med mindre och större lägenheter. Byggnaden kommer utvecklas i enlighet med Miljöbyggnad Silver.

– Kista är viktigt för Stockholm. Att den nya stadsdelen Kista äng nu växer fram bidrar till att skapa ett ännu mer attraktivt, levande och tryggt Kista och är ytterligare ett steg i rätt riktning när det kommer till att förbättra stadens bostadsförsörjning. Det här spadtaget visar att både branschen och staden trots rådande lågkonjunktur tror på Kista och Kistas framtid, säger Karin Wanngård, finansborgarråd i Stockholm.

Första inflyttningen till Sveafastigheters lägenheter beräknas ske under 2026. Efter att projektet färdigställts beräknas lägenheterna tillföra ett årligt hyresvärde om 35 miljoner kronor.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Vi tror på en stark realhyresutveckling"

Bolag SBB:s dotterbolag Sveafastigheter är på väg mot börsen och blir därmed det största börsnoterade svenska bostadsbolaget. Sveafastigheters vd Erik Hävermark berättar för Fastighetssverige vad de vill uppnå genom noteringen, om börsklimatet och tajmingen för noteringen, tillväxtplanerna för bolaget och varför Sveafastigheter inte kommer att delas ut till aktieägarna i SBB.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige