Image

Superkvartett till Savills – vd:n får gå

Karriär Savills har gjort klart med fyra mycket namnkunniga konsulter till sitt Stockholmskontor – bland annat en ny vd.
Publicerad den 23 Augusti 2018
Niklas Samuelsson Bild: CBRE
Niklas Samuelsson Anders Nordvall. Bild: Cushman & Wakefield
Anders Nordvall. Niklas Zuckerman. Bild: Cushman & Wakefield
Niklas Zuckerman. Mikael Fastén. Bild: CBRE
Mikael Fastén. Johan Ericsson. Bild: SHH
Johan Ericsson. Mark Ridley. Bild: Savills
Mark Ridley.

Niklas Samuelsson blir ny vd för Savills Sweden. Han ersätter Anders Nyström som varit Sverigechef sedan 2013 men nu alltså får lämna bolaget.
- Jag vill tacka Anders Nyström för hans ledarskap sedan 2013 och för hans bidrag till utvecklingen av vår svenska verksamhet, säger Mark Ridley, Savills European Chief Executive Officer.

Dessutom har man rekryterat:
• Niklas Zuckerman. Utses till chef för Investments.
• Anders Nordvall. Ansluter till Savills Investments och utses till vice vd för Savills Sweden.
• Mikael Fastén. Utses till director inom Savills Investments.

Nyrekryteringarna kommer att vara på plats i december 2018 och till dess kommer den svenska verksamheten att ledas av Johan Ericsson, tidigare vd på Catella Group och nu konsult hos Savills.

Niklas Samuelsson var tidigare vice vd för CBRE Sweden, en post han haft sedan 2014. Han var dessförinnan partner på Catella under sju år.

Niklas Zuckerman kommer från Cushman & Wakefield, där han började 2014. I hans senaste befattning som Head of Capital Markets Sweden har han spelat en nyckelroll i ompositioneringen av bolaget och han är en av Sveriges mest erfarna rådgivare. Tidigare arbetade Niklas Zuckerman på Catella i över tolv år.

Anders Nordvall kommer också från Cushman & Wakefield, där han varit sedan 2014. Dessförinnan kommer även Anders Nordvall från Catella. Han är en av de mest erfarna rådgivarna på den svenska marknaden och har haft en rad mycket ledande roller, inklusive vd för Catella Corporate Finance Sverige och som vd för Cushman & Wakefield i Sverige.
Mikael Fastén ansluter till Savills från CBRE tillsammans med Niklas Samuelsson. Mikael är för närvarande Head of Capital Markets för CBRE i Sverige och har mer än tjugo års erfarenhet av fastighetstransaktioner.

Mark Ridley, Savills European Chief Executive Officer, säger i ett uttalande:
- Norden och i synnerhet Sverige, är en betydande tillväxtmarknad för Savills i Europa. Genom att rekrytera fyra av Sveriges mest respekterade fastighetsrådgivare för att komplettera det befintliga teamet kommer vi att kunna erbjuda en högkvalitativ service till både existerande och nya klienter. Jag ser fram emot att arbeta med dem för att etablera Savills som den ledande rådgivaren i Sverige.

Johan Ericsson kommenterar: Jag är mycket glad över att dessa mycket erfarna rådgivare, inklusive några av mina tidigare kollegor, kommer att ansluta sig till Savills.

Savills Sweden har kontor i Stockholm och Göteborg med 100 anställda. Verksamheten erbjuder rådgivning inom Investment, Property Management, Valuation, Research, Office Agency och Facilities Management.

Ämnen

Savills Sweden AB på Branschguiden

Savills är en av världens ledande fastighetsrådgivare med 39 000 anställda och över 600 kontor i 70 länder runt om i världen. I Sverige tillhandahåller Savills bred expertis till både lokala och internationella kunder. Vi erbjuder rådgivning inom fastighetstransaktioner, värdering, analys, uthyrning, hyresgästrådgivning, fastighetsförvaltning, fastighetsservice samt projekt.

Läs mer på savills.se

Läs mer om Savills Sweden AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

"Kommer inte bygga på spekulation"

Bolag Catena sitter på en stor projektportfölj. Men trots att man gjort ett rekordår håller man igen på projektstarter – särskilt under den tid det tar för hyresgäster att komma till beslut om lokalbehov och avtal, berättar vd Jörgen Eriksson under bolagets bokslutspresentation.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige