Image
Magnus Jägre, Studentbostäder i Norden AB (SBS) och Peter Wegdell, Parakey.
Magnus Jägre, Studentbostäder i Norden AB (SBS) och Peter Wegdell, Parakey.

Studentbostäder i Norden väljer mobil access från Parakey

Bolag Studentbostäder i Norden AB (SBS) siktar nu på att digitalisera alla dörrar i sitt bestånd med nycklar i mobilen. Det gör bolaget genom att teckna ramavtal med det svenska PropTech-bolaget Parakey. SBS är ett renodlat studentbostadsbolag som äger, förvaltar och utvecklar studentbostäder. Magnus Jägre, hållbarhets- och innovationschef på SBS berättar mer om det nya samarbetet i en intervju.
Publicerad den 29 Augusti 2022

Varför inför SBS mobil access?

– Vi tror på att hitta nya lösningar för att underlätta för våra studenter. Tillträden och nyckelöverlämning är en stor del av vår kundresa som vi vill optimera. Genom att digitalisera den här delen av vår förvaltning skapar vi en bättre boendeupplevelse för våra studenter. Vi har målet att förvalta 10 000 studentlägenheter till 2025 – därför måste dessa digitaliseringslösningar finnas på plats redan nu, säger Magnus Jägre.

Varför föll valet på Parakey?

– Parakey är helt rätt partner och leverantör för oss i den digitala omställningen. Eftersom bolaget är marknadsledande gällande mobil access har dem den erfarenhet, kapacitet, produkt samt tjänst som vi söker.

Hur ser utrullningsplanen ut?
– Inför terminsstart nu i höst installerade SBS Parakey på strax över 200 lägenhetsdörrar i en av bolagets nyproduktion i Karlstad. Det är etapp 1 i projektet och när etapp 2 färdigställs till nästa år ska totalt 400 lägenhetsdörrar ha tillgång till mobil access. Även i Stockholm Spånga där vi nu bygger 1 043 studentlägenheter, kommer mobil access att implementeras på dörrarna.

I ett nästa steg integreras Parakey med SBS boendeapp från Avy-Tmpl. På vilket sätt kommer integrationen skapa ett värde för studenterna?
– Vi ser och följer den generella trenden som hela samhället går mot där i stort sett allt går att göra via mobilen. Och snart är vi där. Genom att integrera Parakey och boendeappen Avy-Tmpl tar vi ett steg närmare en än mer sömlös och smidig boendeupplevelse. Bland annat kommer våra hyresgäster kunna boka tvättstugan via boendeappen och då få mobil access kopplad till bokningen.

Vad ser ni för kostnadsbesparingar med mobil access?

– Den största besparingen ligger i att administrationen kring nyckelhantering försvinner. Det sparar både på bolagets resurser och på klimatresurser i form av minskade produktionsmaterial och transporter i samband med nyckelutlämning. En annan viktig aspekt är säkerhet som höjs när vi inte riskerar fall med borttappade eller kopierade nycklar. Det ger ett enormt värde, både för våra hyresgäster, och för oss som bolag.

Genom ramavtalet kommer Parakey implementeras på SBS samtliga fastighetsbestånd på den svenska marknaden.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige