Image
SBS nya kö kan man ställa sig i redan som 13-åring.
SBS nya kö kan man ställa sig i redan som 13-åring. Bild: Sbs

Studentbostäder i Norden AB lanserar nationell bostadskö

Bostäder I dag öppnar Studentbostäder i Nordens (SBS) nationella bostadskö. Med det nya kösystemet kan nuvarande och framtida studenter anmäla intresse för studentlägenheter i 16 svenska städer, även utan slutgiltigt antagningsbesked.
Publicerad den 4 April 2023

– Många blivande studenter är stressade över att inte kunna starta ansökningsprocessen för en studentbostad innan de vet vilken stad de ska studera i. Med den nationella bostadskön blir våra studentbostäder tillgängliga för fler, med en smidigare och mer flexibel ansökningsprocess, säger Rebecka Eidenert, vd på SBS.

Det nya kösystemet kommer att vara möjligt att ställa sig i för alla från 13 års ålder. Registrering till kön sker på studentbostad.sbsstudent.se, där det även går att anmäla intresse för lediga studentlägenheter.

– Den nya bostadskön är en del av vårt arbete med att digitalisera hela hyreshanteringen. Det gör det lättare för studenterna att hitta rätt boende och frigör resurser för SBS att fortsätta utvecklingen mot att bli Nordens ledande studentbostadsbolag, säger Magnus Jägre, Hållbarhets- och innovationschef på SBS.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige