Image

Storsatsning på studentbostäder i Huddinge

Bygg/Arkitektur 650 studentbostadskontrakt fördelat på drygt 500 lägenheter blir resultatet av Akademiska Hus och Byggvestas storsatsning inne på Campus Flemingsberg.
Publicerad den 6 September 2013
500 lägenheter byggs inne på Campus Flemingsberg. Bild: Winell & Jern arkitekter AB
500 lägenheter byggs inne på Campus Flemingsberg.

Ett avtal för gemensamt arbete för detaljplaneändring och därefter markförsäljning har tecknats så att student- och forskarbostäder blir möjliga att bygga.

Satsningen är en del av Akademiska Hus bidrag till Stockholmsinitiativet studentbostadsmässa 2017.

När en ny detaljplan antas, som möjliggör byggandet av student-och forskarbostäder, får Byggvesta rätt att köpa marken av Akademiska Hus. Det bedöms kunna ske under 2014.

Det handlar om två byggrätter om cirka 26 500 kvadratmeter.

– Stockholm är en av Europas främsta kunskapsstäder. För att kunna locka de bästa talangerna till regionens universitet och högskolor behövs fler studentbostäder. Därför gör vi denna satsning på studentbostäder på Campus Flemingsberg, säger Sten Wetterblad, regiondirektör för Akademiska Hus Region Stockholm och tillika ordförande för styrgruppen för Studentbostadsmässa 2017.

Den aktuella marken ligger på campusområdet. Antalet studentbostäder beror på utformningen av den nya detaljplanen men bedöms kunna uppgå till drygt 500 lägenheter. Dessa fördelas mellan studenter och forskare.

De flesta lägenheterna är ettor och tvåor men det finns även några treor och fyror, vilket möjliggör så kallade kompiskontrakt där flera hyresgäster delar på hyran.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige