Image

Storaffär i Ystad

Transaktioner Privata HP Holding säljer 28 fastigheter, 527 lägenheter i Ystad, för 768 miljoner kronor.
Publicerad den 21 Oktober 2016
Patrik Hall. Bild: Heimstaden
Patrik Hall.

Heimstaden köper 28 fastigheter, 527 lägenheter, av privata HP Holding, i Ystad för 768 miljoner kronor.

Beståndet består av totalt 527 stycken bostadslägenheter och några kommersiella butiksloker i centrala Ystad med en total yta som uppgår till 41 000 kvadratmeter med en uthyrningsgrad på cirka 99,7 procent om totalt cirka 45 miljoner kronor i hyresintäkter.

- Vi har under lång tid haft ögonen på detta bestånd som byggts upp under 25 års tid och enligt oss är det bäst belägna och det bäst förvaltade beståndet i hela Ystad. Vi har sedan tidigare ett bestånd bestående av 228 stycken bostadslägenheter på orten. I och med detta förvärv kan vi i enlighet med vår strategi och målsättning bygga en fullskalig förvaltningsenhet på plats i Ystad. Med hjälp av och tillsammans med den lokala organisationen i Ystad, som följer med över i förvärvet och som gjort ett fantastiskt arbete med fastigheterna, ser vi verkligen fram emot övertagandet, säger Patrik Hall, vd på Heimstaden.

Förvärvet finansieras dels med egen likviditet om 712 miljoner kronor och dels med banklån om 56 miljoner kronor.

Säljaren hade Nordier som rådgivare.
- Vi är mycket glada över att återigen få förtroendet att sälja åt en stark lokal aktör. HP:s bestånd är mycket väl omhändertaget och många fastigheter i beståndet återfinns på mycket bra lägen i Ystad. Förutom förtroendet från säljaren är vi givetvis också glad att Heimstaden som köpare kan växa på en ort som är viktig för dem, säger Anna-Carin Telin, partner på Nordier.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Nordier Property Advisors AB på Branschguiden

Vi är en partnerägd fastighetsrådgivare aktiv på den svenska fastighetsmarknaden. Nordiers verksamhet omfattar tre olika affärsområden: transaktion, värdering samt uthyrning och utveckling. Vi erbjuder kvalificerad rådgivning och deal-making för såväl fastighetsägare och investerare som entreprenörer. Vår approach kännetecknas av att våra seniora partners är djupt involverade i alla projekt. Det gör skillnad.

Nordiers transaktionsteam är aktiva i alla fastighetssegment och genomför affärer i hela Sverige, även på illikvida delmarknader. Vi arbetar alltid i små team,...

Läs mer om Nordier Property Advisors AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Så här många affärer ska Serafim göra i år

Bolag Serafim gjorde två förvärv precis före årsskiftet. Fastighetssverige frågar företagets vd Rickard Jacobsson vad de planerar framöver. Här ska de växa. Vi undrar också om det kan bli aktuellt med en börsnotering.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY