Image
Niklas Rollgard.
Niklas Rollgard. Bild: Mäklarsamfundet

Stora Bostadsdagen: Förhandsavtal – vad gäller juridiskt?

Stora Bostadsdagen Göteborg Sedan marknaden för nyproduktion vände nedåt har ett antal tvister uppstått kring ingångna förhandsavtal. På Stora Bostadsdagen Göteborg analyserar Mäklarsamfundets Niklas Rollgard de avgöranden som har kommit in hittills.
Publicerad den 10 Mars 2020

Niklas Rollgard är förbundsjurist på Mäklarsamfundet. Han har tidigare varit chefsjurist på Fastighetsmäklarförbundet FMF och han har även arbetat med bolagsjuridik och mäklarrådgivning på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling.

Hösten 2017 bromsade marknaden för nyproducerade bostadsrätter in och vände starkt nedåt. Till följd av nedgången har ett antal tvister uppstått mellan bostadsrättsföreningar å ena sidan och förhandstecknare som velat komma ur sina ingångna förhandsavtal å den andra. Mäklarsamfundets förbundsjurist Niklas Rollgard redogör på Stora Bostadsdagen Göteborg för aktuell praxis på området och resonerar kring vilka slutsatser som kan dras av de aktuella avgörandena.

Stora Bostadsdagen är ett heldagsseminarium om bostadsmarknaden och marknaden för bostadsfastigheter, med fokus på Göteborgsregionen. Det hålls på Clarion Hotel Post den 26 mars. Du ser programmet för dagen här och du anmäler dig här.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Stora Bostadsdagen Göteborg 2023

Var: Elite Park Avenue Hotel, Kungsportsavenyen 36, Göteborg

När: 1 juni, 09.00 – 16.00 (registrering och frukostmingel från 08.15, samt branschmingel ca. 16 – 17).

Pris: 5995 kronor exkl. moms


Har du frågor eller funderingar? Tips eller idéer om vad som borde tas upp på seminariet?

Kontakta:
Eddie Ekberg
0736 - 57 43 16
eddie@fastighetssverige.se

Anthon Näsström
0720-707824
anthon.nasstrom@nordicpropertynews.com

Arrangörer:Partner:


Film från tidigare event:

Mer från Fastighetssverige