Image

Stockholmshem bygger nytt i Skärholmen

Bygg/Arkitektur Stockholmshem utvecklar bostäder, nya arbetsplatser och lokaler för kulturverksamhet i centrala Skärholmen.
Publicerad den 22 November 2018
Stockholmshem bygger nytt i Skärholmen. Bild: Söderberg Söderberg
Stockholmshem bygger nytt i Skärholmen.

I direkt anslutning till Skärholmens centrum planerar Stockholmshem att bygga en ny målpunkt innehållande 102 bostäder, arbetsplatser och yta för kulturverksamhet.
– Det händer mycket spännande i Skärholmen, bland annat stadsutvecklingsprojektet Fokus Skärholmen, och det är en stadsdel som kommer koka av aktivitet och utveckling de kommande åren. Just därför tycker vi på Stockholmshem att det är så roligt och viktigt att få vara en del av detta, inte minst genom att vi flyttar vårt huvudkontor dit, säger Anette Sand, vd på Stockholmshem.

Det nya huset ska byggas vid Bredholmstorget, på den plats som i dag är fordonstekniskt gymnasium. Gymnasiet flyttar till andra lokaler under 2019. Ambitionen är att det nya huset ska bidra till mer liv och rörelse på en plats som i dag kan uppfattas som en baksida av centrum.
Huset byggs i 23 våningar varav de översta 18 våningarna blir bostäder. De nedersta våningarna kommer att innehålla 300 arbetsplatser för Stockholmshems nya huvudkontor och kulturverksamhet. Den totala ytan planeras omfatta 13 650 kvadratmeter.
Byggnaden planeras få en milt grön färg med balkonger som löper runt hela huset och en fantastisk utsikt från lägenheterna. Grönska planeras på terrasser och balkonger. Med fyra entréer och inga baksidor är målsättningen att det som i dag är en relativt tom och oanvänd yta ska utvecklas till en trivsam och levande plats.

Under perioden 21 november till 19 december sker samråd av den planerade nya detaljplanen. Planen visas under hela perioden på medborgarkontoret i Skärholmen.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Centralstaden får grönt ljus: "Oj, vad vi har väntat på detta!"

Bygg/Arkitektur Mark- och miljööverdomstolen har nu gett positivt besked gällande utvecklingen av centralenområdet i Göteborg. Domen, som inte kan överklagas, gäller detaljplanen för området norr om Centralstationen i Göteborg och möjliggör att fler delar av projekt Centralstaden Göteborg kan bli verklighet. Fastighetssverige har talat med Henrik Kant, stadsbyggnadsdirektör på Göteborgs stad, om projektet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige