Image
Anders Forsling från Wallenstam tillsammans med Stefan Karlsson och Bengt Linde från Götaplatsgruppen.
Anders Forsling från Wallenstam tillsammans med Stefan Karlsson och Bengt Linde från Götaplatsgruppen. Bild: Caroline Freiholtz

Stjärnkock öppnar ny restaurang i spektakulärt Wallenstam-projekt

Uthyrning Det gamla garaget i Artilleristallarna vid Magasinsgatan förvandlas. Här skapas nu plats för helt nya matupplevelser när Stefan Karlsson och gruppen bakom restaurangerna Toso, SK Mat och Människor, Mr P, Bar Himmel och At Park om ett år slår upp portarna.
Publicerad den 26 September 2019

– Det känns fantastiskt roligt att snart kunna öppna portarna till Artilleristallarna. För oss är det här en viktig pusselbit som vi länge letat efter för att bjuda in allmänheten till att uppleva denna fantastiska plats, säger Anders Forsling, kundchef kommersiella lokaler i Göteborg.
– Vi är otroligt stolta och ärade över att få etablera oss i Artilleristallarna. Välvda och stora, cirka 1 000 kvadratmeter, drömlokaler som vi nu fått möjlighet att förvandla till matupplevelseplats. Inspirerande att Wallenstam och vi har sådan tydlig samsyn i frågan och vill skapa en häftig upplevelse för människorna i staden. Där den genuina kulturhistorien får nytt liv, ackompanjerat av riktigt god mat. Ett spännande och genomtänkt koncept, det är alltid vår ambition – men exakt hur, det lägger vi nu sista handen vid, säger Bengt Linde på Götaplatsgruppen.
– När vi frågade göteborgarna om vad man vill se i stallarna svarade väldigt många just matupplevelse och nu är målsättningen verkligen att addera något alldeles speciellt på Sveriges restaurangkarta. Det har varit viktigt för oss att skapa något publikt som både samspelar men också kompletterar de fina verksamheter som finns på plats idag, vilket vi ser att denna satsning kommer att göra, säger Anders Forsling.

Artilleristallarna är ett stycke göteborgsk historia med en alldeles egen karaktär. Kvarteret har fått sitt namn efter artilleriverksamheten som växte fram i nära anslutning till befästningarna på Kungshöjd, och är ett av få med så hög grad av bevarad bebyggelse. Sedan de uppfördes som regementets stall och ridhus 1835 har hyrverk, hantverk, verkstäder och garage huserat i Artilleristallarna. Idag utgör de gula tegelbyggnaderna en naturlig port till Magasinsgatans myller och verksamheter som om ett år får en ny restaurangupplevelse för Göteborgare och besökare till platsen.

Artilleristallarnas cirka 1 000 kvadratmeter yta ska utvecklas från garage till mötesplats och en ny restaurangupplevelse i Göteborg.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Neobos strategi framåt: Först avyttring – sedan förvärv

Bolag Fastighetsbolaget Neobo fortsätter minska sina vakanser och öka sin uthyrningsgrad. Däremot redovisar bolaget ett betydligt lägre förvaltningsresultat under första kvartalet, jämfört med samma period året innan. Bolagets vd, Ylva Sarby Westman, säger till Fastighetssverige: – Vi måste arbeta med alla rader i resultaträkningen om vi ska lyckas.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige