Image
Stena bygger i Haninge.
Stena bygger i Haninge. Bild: Stena Fastigheter

Stena bygger hyresrätter i Haninge

Bygg/Arkitektur Stadsdelen Vega i Haninge fortsätter att växa. Stena Fastigheter bygger 185 hyresrätter i kvarteret Storseglet, i nära anslutning till pendeltågstationen.
Publicerad den 26 Februari 2020

Haninge är ett av länets mest expansiva och intressanta områden vad gäller stadsutveckling.

I Vega planeras för 3 500 nya bostäder och en befolkning på över 10 000 invånare.

Stena Fastigheter står ensamt för nästan hälften av byggnationen, med cirka 1 500 bostäder - såväl hyres- som bostadsrätter.

– Vi vill erbjuda en valfrihet för våra kunder i Vega. Nu tillför vi 185 hyresrätter i Storseglet och inom kort även 151 hyreslägenheter i Gaffelseglet. Men vi bygger även 20 stadsradhus med bostadsrätt, säger PG Sabel, vd för Stena Fastigheter Stockholm.

– Snart har ett år gått sedan pendeltågsstationen i Vega invigdes och allt fler flyttar in. Nu fortsätter vi tillsammans med Stena fastigheter att fylla den nya stadsdelen med bostäder, restauranger, lokaler och offentliga rum. Det är ett långsiktigt samarbete där vi gemensamt arbetar med att skapa en unik stadsdel med naturen inpå knuten. När Haninge utvecklas från förort till stad är det extra viktigt att vi också tänker på livet mellan husen, säger Andreas Paulsson, stadsarkitekt på Haninge kommun.

Granne med Storseglet startar inom kort byggnationen av Gaffelseglet med 151 hyresrätter. Utöver det pågår försäljningen av 20 radhus i bostadsrättsföreningen Sommartriangeln.

– Variationen på utbud av bostäder i Vega kommer att vara en garant för att stadsdelen blir hållbar och attraktiv över tid, menar PG Sabel.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Besökarna överger handlarna – Jernhusen sätter stopp för helgöppet

Bolag Stockholms Centralstation har tappat uppemot 90 procent av sina besökare. Därför har man nu valt att minska minimiöppettiderna på vardagar och låta verksamheterna stänga under helgerna i april om de vill. – Vissa hyresgäster har bara några få betalande kunder per dag, säger Cecilia Granath, pressansvarig för Jernhusen som äger och förvaltar stationen.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY