Image
Allum.
Allum. Bild: Steen & Ström

Steen & Ström vill utveckla Partille centrum: Allum ska integreras med staden

Bygg/Arkitektur Steen & Ström, ägarna till köpcentret Allum, har just tecknat en avsiktsförklaring med byggföretaget Skanska. Avtalet omfattar bostäder, kontor, detaljhandel samt vård och hälsa. “Det här är framtiden för köpcentrum," säger vd:n.
Publicerad den 28 Juli 2022
Marie Caniac, vd för Steen & Ström. Marie Caniac, vd för Steen & Ström.

– Vi är stolta över att få samarbeta med Skanska och Partille kommun i det här projektet. Även om covid satte käppar i hjulen har vi alltid velat arbeta med Partille centrum, eftersom staden har så mycket potential. Därför är det fantastiskt att vi nu har tecknat en avsiktsförklaring, säger Marie Caniac, vd för Steen & Ström.
Hon fortsätter:
– Vi ser fram emot att starta projektet tillsammans med Skanska och Partille kommun, och vi ser fram emot ett stärkt samarbete där både kommunen, Skanska och vi ska hjälpa till att lyfta Partille och skapa en väldigt speciell stadsdel. Detta är verkligen en ambitiös plan för centrala Partille.

På Skanska är man också nöjd med det nya avtalet. Lars Henriksson, chef för affärsutveckling på Skanska Sverige AB, säger:
– Skanska är glada att vi nu har ingått en avsiktsförklaring med Steen & Ström beträffande utvecklingen av Kyrktorget i Partille centrum. Vi skall nu närmast formalisera vår samverkan i syfte att tillsammans med Steen & Ström och Partille kommun utveckla centrumet till en hållbar och unik stadsdel med goda kommunikationer och service.

Det nya avtalet om att integrera Allum med staden och utveckla stadskärnan välkomnas varmt i Partille kommun.
– Det är mycket glädjande att Steen & Ström och Skanska har hittat varandra och tecknat detta inledande avtal. Från kommunens sida gör vi oss nu redo för att påbörja den gemensamma utvecklingen av Kyrktorget både på kort och lång sikt, säger Marith Hesse, kommunstyrelsens ordförande i Partille.

För de tre parter som är involverade i projektet är drömmen att skapa mer liv i området runt det populära köpcentret Allum. Detta görs genom att ge området funktioner som skapar ett naturligt flöde av människor under hela dagen. Därför omfattar projektet ett tillskott av lokaler för bostäder, kontor, detaljhandel, restauranger samt vård och hälsa.

Projektet är speciellt för Steen & Ström eftersom det ska integrera lokalsamhället med köpcentret och därigenom skapa en större helhet och ett bättre samspel till förmån för staden.

– Jag tror att Allumprojektet är framtiden för köpcentrum, och jag ser verkligen fram emot att se resultatet, säger Marie Caniac, som hoppas att Allum kan användas som referensprojekt för Steen & Ströms övriga köpcentrum runtom i Skandinavien.

Avtalet omfattar flera fastigheter i närheten av Allum.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Lågkonjunktur skulle kunna stärka oss"

Bolag Efter en period av stark tillväxt renodlar John Mattson sin fastighetsportfölj för att stärka bolaget ytterligare inför framtiden. För Fastighetssverige berättar vd:n Per Nilsson om hur man parerat de ekonomiska utmaningarna under årets första halva, hur fokus ser ut för resten av året och varför en eventuell lågkonjunktur 2023 faktiskt skulle kunna stärka bolaget.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige