Image
Bild: Istock

Stadsrum köper i Uppsala

Transaktioner Stadsrum Fastigheter förvärvar fastigheten Kvarngärdet 25:3 i centrala Uppsala.
Publicerad den 16 December 2021

Fastigheten är belägen i korsningen S:t Persgatan och Storgatan i centrala Uppsala. Den uthyrningsbara arean uppgår till 3 800 kvadratmeter och lokalerna utgörs av kontor, service och restauranger. Tillträde till fastigheten sker den 1 februari 2022.

Stadsrum äger sedan tidigare fastigheterna Dragarbrunn 23:1 & 23:3 (Åhlénshuset) invid stortorget samt Kvarnengallerian i Uppsala.
– Vi utökar vår närvaro i Uppsala som är en mycket prioriterad marknad för oss. Fastigheten passar väl in i vår strategi med ett blandat innehåll av kontor, restauranger och service. Vi är mycket nöjda att kunna genomföra ytterligare en investering som kompletterar Stadsrums befintliga bestånd, säger John Strand, transaktionsansvarig på Stadsrum Fastigheter.

Stadsrum Fastigheters rådgivare i transaktionen har varit AG Advokat, Amblin, Svalner och WSP.

Säljarens rådgivare i transaktionen har varit Mäklarhuset Kommersiella.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

AG Advokat på Branschguiden

AG Advokat är en affärsjuridisk byrå med spetskompetens mot fastighetsbranschen och entreprenadsektorn.
Med mer än 30 års erfarenhet och över 60 jurister erbjuder vi djupgående branschkunskap och lämnar rådgivning med fokus på affärsmässiga lösningar. Vi gör det komplexa enkelt. Oavsett om det avser tidiga skeden, projekt, byggande, hyra, transaktion, finansiering, offentlig upphandling, avtal eller tvist är vi en självklar samarbetspartner. AG Advokat är en av Sveriges främsta advokatbyråer inom våra verksamhetsområden, med flera omnämnanden hos svenska och internation...

Läs mer om AG Advokat på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

En tidigare Balder-topp frikänns från åtal om grovt insiderbrott

Juridik I april hölls hovrättsförhandlingar i det uppmärksammade Collector-målet där elva personer sedan tidigare är dömda i tingsrätten för insiderhandel i nischbanken som skedde under januari 2020. Nu har domen kommit och hovrätten frikänner samtliga inblandade utom en av de huvudmisstänkta före detta Balder-topparna som alltjämt döms för grovt insiderbrott även i hovrätten, den andre frikänns dock från åtalet om grovt insiderbrott. Ekobrottsmyndighetens åklagaren i fallet kommenterar hovrättens domar för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige