Image

Solna centrum graderas upp för 200 miljoner

AFFäRER Unibail-Rodamco satsar 200 miljoner kronor på att bygga om Solna Centrum.
Den brittiska arkitektbyrån Dunnet Craven står bakom uppgraderingen av både interiören och exteriören.
Ombyggnationen börjar omgående och det hela ska stå klart lagom till julhandeln 2011.
Publicerad den 9 April 2010

I oktober 2010 ska den första etappen vara klar, då det gamla medborgarhuset med kontor och före detta biografanläggning byggs om till ett område med tydlig modeinriktning.

Kommande etapper består av ombyggnader för att förbättra orienterbarheten och butiksmixen. Parallellt kommer även golv och väggar att rustas upp. Arbetet görs i syfte att förstärka Solna Centrums identitet som ett centrum med hög tillgänglighet, bekvämlighet och en stark puls.

- Vår investering och uppgradering av Solna Centrum ligger mig extra varmt om hjärtat då ett av mina uppdrag som byggnadschef i början av min karriär var att leda och ansvara för inglasningen av Solna Centrum 1989, säger Lars Johansson, vd för Rodamco Sverige.

- Min övertygelse är att ett centrum alltid växer och förändras med tiden. Solna är en plats som just nu ligger i en spännande utvecklingsfas och för Unibail-Rodamco är expansionen av Solna Centrum en otrolig möjlighet att vara med att ge de boende och arbetande i området en intressant mötesplats med inspirerande shopping.

Solna Centrum kommer i samband med ombyggnationen att få en ökad
handelsyta på 2 000 kvadratmeter med nya och befintliga butiker.

Solna Centrum består idag av 120 butiker och restauranger. Antalet butiker kommer inte att förändras nämnvärt efter ombyggnationen då nya butiker kommer att tillkomma samtidigt som mindre butiksenheter kommer att slås ihop.


- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Alvendal om produktivitetsbetänkandet: "Kraftig överbyråkratisering i Sverige"

Bostäder I veckan kom Produktivitetskommissionen med sitt delbetänkande, med Kristina Alvendals rapport som bilaga. Fastighetssverige tog ett snack med Alvendal om hennes tankar kring rapporten, delbetänkandet och vägen framåt för svenskt bostadsbyggande.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige