Image
Sofia Folstad åker till Mipim för tredje gången men första gången som transaktionschef på Storsala.
Sofia Folstad åker till Mipim för tredje gången men första gången som transaktionschef på Storsala.

Sofia Folstad letar investeringsmöjligheter på Mipim

Mipim Tisdagens Mipim-guide är Sofia Folstad, transaktionschef på Storsala samt vinnare av Årets Unga Fastighetskvinna 2021. Hennes målsättning med årets Mipim-sejour är att knyta nya kontakter, underhålla befintliga och hitta en eller annan affärsmöjlighet.
Publicerad den 12 Mars 2024

Sofia Folstad är på Mipim för tredje gången, och första gången som representant för Storsala, där hon sedan ett knappt år tillbaka är transaktionschef. Hon har, trots sin ringa ålder (35 år) även hunnit med en sejour som finans- och transaktionschef på Studentbostäder i Norden samt fyra år på Colliers.
Men i dag är hon alltså vår Mipim-guide på mässans första dag.

Vad har du för målsättning med årets Mipim?
– Mipim är en viktig plattform för att möta internationella aktörer och utforska nya affärsmöjligheter inom fastighetssektorn.

Vad är det viktigaste du ska göra på årets event?
– Fokusera på att stärka befintliga relationer och identifiera potentiella investeringsmöjligheter som kan gynna Storsala.

Vad ser du mest fram emot?
– Som transaktionschef på ett företag med tydliga tillväxtmål är det viktigt att knyta nya kontakter och vårda befintliga relationer inom fastighetsbranschen. Så många möten och bra samtal är det jag ser mest fram emot.

Påverkas ditt jobb på något sätt av oron i omvärlden och omvärldens förändrade syn på Sverige?
– Trots osäkerheten i omvärlden ser vi att det är möjligt att utveckla projekt och expandera vår marknadsandel. Så därför är det viktigt att behålla fokus. Vi ska bibehålla en offensiv men ansvarsfull strategi som möjliggör fortsatt tillväxt.

Vem ser du mest fram emot att träffa?
– Jag ser fram emot att träffa befintliga samarbetspartners och möjliga nya affärskontakter som delar vår vision för hållbar stadsutveckling.

Vad ska man undvika på årets Mipim?
– Att förlora fokus på affärsmålen.

Vad får man inte missa på årets Mipim?
– Spännande möten och samtal! Det är det som ger mest.

Hur många gånger har du varit på Mipim?
– Det är tredje gången för mig men första gången med Storsala, vilket ska bli väldigt roligt.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige