Image

Sofia Folstad – Årets Unga Fastighetskvinna 2021

Fastighetskvinnan Årets Unga Fastighetskvinna 2021 är utsedd. Vinnaren är Sofia Folstad, 32, finans- och transaktionschef på Studentbostäder i Norden AB.
Publicerad den 2 September 2021
Kristina Alvendal, Ann-Christine Eriander, Sofia Folstad, Caroline Stjernberg, Ylva Kristiansen och Caroline Arehult. Bild: Axel Ohlsson
Kristina Alvendal, Ann-Christine Eriander, Sofia Folstad, Caroline Stjernberg, Ylva Kristiansen och Caroline Arehult.

Priset delades ut på seminariet Fastighetskvinnan på Grand Hotel i Stockholm på torsdagen.
– Det känns fantastiskt. Jätteroligt och oväntat.
Studentbostäder i Nordens vd – och din chef – Rebecka Eidenert var finalist i ÅUF för två år sedan. Nu vinner du hela utmärkelsen. Vad säger du till henne när du kommer tillbaka till kontoret?
– Jag och Rebecka är båda tävlingsmänniskor så det här kommer bara sporra henne, säger Sofia Folstad med ett leende.
Hur ska du fira detta i kväll?
– Självklart kommer jag fira med mina kollegor – de andra underbara tjejerna i ledningsgruppen.

Genom prissponsorn Chefakademin får vinnaren nu välja en ledarskapsutbildning till ett värde om upp till 100 000 kronor.

Andrapristagarna i årets upplaga av Årets Unga Fastighetskvinna blev Weworks Caroline Stjernberg och Novis Ann-Christine Eriander.

Juryn, bestående av Kristina Alvendal (ordf), Biljana Pehrsson och Caroline Arehult ger följande motivering:
"Årets Unga Fastighetskvinna har många smarta idéer. Hon är ambitiös och målmedveten, vilket gör att många vill ha henne med.
Hon vet att djävulen sitter i detaljerna och inget lämnas därför åt slumpen. Och när Sverige ligger efter andra marknader ser hon till att skapa företag i Sverige som fattas. Hon drivs själv av att lära sig något nytt varje dag och vi hoppas att hon aldrig slutar med det."

Sofia Folstad är finans- och transaktionschef på det noterade fastighetsbolaget Studentbostäder i Norden AB. Hon anslöt till bolaget i februari. Innan dess arbetade Sofia Folstad fyra år på Colliers. Läs mer om henne i vår bakgrundsintervju här.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Fastighetskvinnan 2024

Var: Grand Hotel, Stockholm (Vinterträdgården)

När: Torsdag 5 september

Pris: 5995 kronor exkl. moms 

Du anmäler dig till seminariet här.

Ambitionen är Fastighetskvinnan ska vara det mest inspirerande fastighetsseminariet i Sverige, där framgångsrika förebilder lyfts fram i rätt sammanhang, vilket i förlängningen leder till en bredare och mer jämställd fastighetsbransch – ett affärsseminarium som gör skillnad!

Förutom klassiska business-punkter behandlar seminariet också mångfaldsfrågor i det svenska näringslivet, med fokus på fastighetsbranschen. Unikt för seminariet är att de allra flesta av talarna är kvinnor – manliga talare medverkar endast i punkterna som handlar om jämställdhet och mångfald.

Men Fastighetskvinnan är inte ett event som bara riktar sig till kvinnor. Det riktar sig till alla som vill nätverka, bli inspirerade och uppdaterade om trenderna på fastighetsmarknaden.

Har du frågor eller funderingar? Tips eller idéer om vad som borde tas upp på seminariet? Kontakta:

Eddie Ekberg
0736 - 57 43 16
eddie.ekberg@fastighetssverige.se

Anthon Näsström
0720-707824
anthon.nasstrom@nordicpropertynews.com

Arrangörer:Partners:

Se film från ett tidigare event här:

Mer från Fastighetssverige