Image

Södermalm-ombildning klar efter lång väntan

Transaktioner Medlemmarna i BRF Obelisken 3 på Söder har försökt få köpa fastigheten sedan 1990-talet. Nu har de till slut lyckats, och köper fastigheten för 192 miljoner kronor.
Publicerad den 8 Juni 2016

Fastigheten är belägen med adress Götgatan 81 på Södermalm i Stockholm. Säljare var en privatperson. Total uthyrningsbar area är drygt 4 100 kvadratmeter, varav en stor andel utgörs av lokaler. Köpeskillingen uppgick till 192 miljoner kronor, vilket motsvarar cirka 47 000 kronor per kvadratmeter.

Cushman & Wakefield var säljarens rådgivare och bostadsrättsföreningen företräddes av Galären.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Cushman & Wakefield på Branschguiden

Cushman & Wakefield är ett ledande globalt fastighetsrådgivningsföretag som genom att omsätta idéer i handling, levererar betydande värde till fastighetsägare, investerare och hyresgäster. Cushman & Wakefield är bland de största fastighetstjänsteföretagen med 51 000 anställda på cirka 400 kontor i 70 länder. Under 2018 hade företaget en omsättning på 8,2 miljarder USD och ett tjänsteutbud som omfattar property-, facilities- och project management, uthyrning, capital markets, värdering och andra tjänster. För mer information, besök www.cushmanwakefield.om eller följ @Cus...

Läs mer om Cushman & Wakefield på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Pilotprojektets slutsats: Si och så med byggaktörsdrivna detaljplaner

Bygg/Arkitektur Stadsbyggnadsnämnden har i budget för 2020 och 2023 fått i uppdrag av kommunfullmäktige att pröva och utvärdera så kallade byggaktörsdrivna planprocesser. Slutsatserna har nu presenterats i ett utlåtande av stadsbyggnadskontoret, och man kan konstatera att det är högt och lågt i fynden från de tre pilotprojekten som staden använt sig av. Fastighetssverige berättar mer.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige