Image

Slott till salu för 30 miljoner kronor

TRANSAKTIONER Yxtaholms slott är till salu. Säljare är Svenskt Näringsliv, som fortsätter att avyttra fastigheter.
Publicerad den 7 Juni 2010

Svenskt Näringsliv har inte fått lönsamhet i förvaltningen av Yxtaholms slott. Därför har man nu bestämt sig för att sälja slottet, som ligger på en liten ö i Flens kommun i Sörmland.

- Vi är för små för att bedriva fastighetsförvaltning professionellt, säger Svenskt Näringslivs finanschef Björn Oxhammar till Dagens Industri.

Tidsgränsen för att lägga bud på fastigheten är satt till nästa vecka och enligt DI har flera intressenter funderar just nu på att lägga ett bud.

Priset är satt till 30 miljoner kronor. Pengarna från försäljningen hamnar i Svenskt Näringslivs konfliktersättningsfond.

Svenskt Näringsliv har haft ett stort fastighetsinnehav men säljer succesivt av detta, enligt DI.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Mårten Othérus blir ny vd för Nordr Sverige: "Finns stora möjligheter"

Karriär Efter 19 år i Veidekke och senare det som blev Nordr så har Mårten Othérus haft titlarna regionchef, affärsutvecklingschef och investeringschef. Nu kan han sätta verkställande direktör på meritlistan. Han berättar om hur han vill ta sig an bolagets utveckling framåt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige