Image

Skanska säljstartar i Hammarby Sjöstad

BYGG Skanska inleder bostadsförsäljningen av Soldäcket i Hammarby Sjöstad. Soldäcket kommer att ligga på det bästa läget alldeles intill vattnet i Henriksdalshamnen och bestå av 42 lägenheter.
Publicerad den 25 Maj 2010

Hammarby Sjöstad börjar närma sig slutet av många års bostadsutveckling och är nu en toppmodern stadsdel präglad av grönt byggande. Området är sedan länge ett av Stockholms mest populära och Skanska inleder därför försäljningen av lägenheterna till BRF Soldäcket.

Skanskas bostäder kommer att ligga på Hammarby Sjöstads absolut bästa läge vid hamnkvarteret i östra Hammarby Sjöstad - Henriksdalshamnen. Lägenheterna kommer att ligga precis vid kajkanten och mellan de planerade husen och vattnet kommer det att finnas ett stort soldäck i trä.

- Läget för Soldäcket är helt fantastiskt och jag förstår varför vissa kallar det för Hammarby Sjöstads motsvarighet till strandvägen. De boende kommer att ha ett fantastiskt hamnkvarter med glittrande sjö på ena sidan och Södermalms utbud på andra sidan, säger Thomas Törnqvist, bostadssäljare på Skanska Nya Hem.

BRF Soldäcket kommer att bestå av totalt 42 lägenheter med en hög standard och HTH-kök. De minsta lägenheterna på två rum och kök kommer att vara 58 kvadratmeter och de största lägenheterna på fyra rum och kök kommer att vara 119 kvadratmeter där vissa även kommer att ha en terrass på 93 kvadratmeter.

De två översta våningsplanen får extra hög standard med vitvaror från Gaggenau.
Alla lägenheter kommer att ha minst en rymlig balkong, uteplats eller terrass som kommer att bjuda på Hammarby Sjöstads bästa utsikt över glittrande vatten eller den gröna gården. De som bor näst högst upp får dessutom en sagolik terrass och de som köper allra högst upp får en avundsvärd utsikt och extra takhöjd.

- Skanska har även halverat energiförbrukningen i Soldäcket jämfört med ett begagnat hem. Dessutom kommer Skanska att se till att det finns laddplatser för elbilar i det tillhörandet garaget som ligger i anslutning till huset. Totalt kommer det att finnas 34 garageplatser. Just garageplatser efterfrågas kraftigt i Hammarby Sjöstad, säger Thomas Törnqvist.

Preliminär inflyttning i Brf Soldäcket beräknas bli hösten 2011.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Visar att vi menar allvar med vår satsning i Finland"

Bolag Strawberry fortsätter sin expansion i Finland. Nu står det klart att bolaget tar över anrika Hotel Katajanokka på Skatudden i Helsingfors – och etablerar Clarion Collection på den finländska marknaden. Strawberrys etableringschef Daniel Stenbäck berättar för Fastighetssverige om betydelsen av att lansera Clarion Collection i Finland, om Helsingfors som hotellstad och om hur den finländska hotellmarknaden står sig kontra den svenska.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige