Image
Anders Danielsson, vd för Skanska.
Anders Danielsson, vd för Skanska. Bild: Skanska

Skanska renoverar Parksjukhuset

Bygg/Arkitektur Skanska har tecknat avtal med Helsingfors universitetssjukhus för den första fasen av renoveringen av Parksjukhuset i Helsingfors, Finland. Kontraktet är värt 40 miljoner euro, cirka 420 miljoner kronor, vilket kommer att inkluderas i orderingången för Norden för det fjärde kvartalet 2019.
Publicerad den 18 December 2019

Parksjukhuset kommer att renoveras i två faser. Den första fasen omfattar en totalrenovering av byggnadens äldre delar samt av en nyare tillbyggnad. Efter renoveringen kommer sjukhuset ha tio operationssalar samt lokaler för ambulerande och öppenvårdskirurgi. Tidplanen för den andra fasen bestäms senare i processen.

Projektet pågår. I den första fasen kommer cirka hälften av byggnaden att genomgå en omvandling som kommer att färdigställas 2021.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Skanska är ett av världens ledande bygg-, fastighets- och projektutvecklingsföretag i Norden, Europa och USA. Genom att gå i spetsen för hållbarhet erbjuder vi konkurrenskraftiga lösningar. Med våra värderingar och en attraktiv affärsmodell bidrar vi till att skapa en hållbar framtid för kunder och samhället och samtidigt skapa värde för aktieägarna.

I Sverige har företaget cirka 9 000 medarbetare. Intäkterna för byggverksamheten uppgick 2020 till drygt 42 miljarder kronor. Verksamheten inom bostadsutveckling sålde under 2020 cirka 2.300 nya hem.

Skanska Kommersiell U...

Läs mer om Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Så ska Stena bli självförsörjande på el

Energi/miljö Stena Fastigheter genomför omfattande satsningar för att minska användningen av el och värme genom att satsa på solceller, energilager och AI-styrd värme. Under 2023 producerade fastighetsbolaget tre gånger mer solenergi än året innan. Fstighetssverige har pratat med Stena Fastigheterns vd, Cecilia Fasth, om de nya energisatsningarna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige