Image

Skanska bygger Green Building på Universitetsholmen i Malmö

BYGG Skanska fortsätter utvecklingen av Universitetsholmen i kvarteret Nereus i centrala Malmö. Kontorsbyggnaden \″Bassängkajen\″ som byggs i sju våningar kommer att omfatta totalt 19 000 kvadratmeter uppdelat i två etapper. Skanskas investering för den första etappen om 10 000 kvadratmeter uppgår till cirka 240 miljoner kronor och är planerad att stå färdig hösten 2010.
Publicerad den 4 September 2008

Den nya fastigheten väntas bli en av de första i Malmö som uppfyller kraven för EU GreenBuilding-märkning. Det innebär att husets energianvändning blir minst 25 procent lägre än vad som föreskrivs i Boverkets normer för nybyggda fastigheter.

En ansökan om GreenBuilding-märkning kommer att lämnas in i höst. I januari i år blev Skanskas kontorsfastighet Hagaporten III i Solna först i Sverige med att bli märkt enligt den senaste GreenBuilding-standarden.

I området har Skanska sedan tidigare utvecklat och byggt kontorsfastigheterna Hjälmarekajen, Citykajen och Hovrätten, varav den sistnämnda såldes tidigare i år. För Citykajen som färdigställs inom kort tecknades i somras hyresavtal med bland andra Banverket. Det innebär att byggnaden nu är uthyrd till 90 procent.

- Hyresmarknaden i Öresundsregionen visar på en fortsatt stark efterfrågan och vi är väldigt glada över att tillföra moderna kontorslokaler med stark miljöprofil i ett mycket bra cityläge, säger Richard Hultin, vd Skanska Öresund.

- Allt fler hyresgäster kräver att fastigheten har en låg miljöpåverkan när de söker nya lokaler. Byggnadens materialval kommer att präglas av miljömärkta produkter samt halogenfria elinstallationer vilket minskar användningen av PVC. Våra hyresgäster kommer också att få kostnadsfri energirådgivning och tjänstecyklar, fortsätter Richard Hultin.

Bygguppdraget genomförs av Skanska Sverige och är planerat att påbörjas under oktober. Förhandlingar om uthyrning pågår med ett flertal intressenter.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige