Image

Sisab vinnare av ”Två blir mer”

Event Sisab får Stockholms stads forum för hållbara fastigheters pris ”Två blir mer” för sitt arbete med att minska energianvändningen i projektet ”Energiagenterna”.
Publicerad den 19 Oktober 2016

Genom att arbeta med beteendeförändringar tillsammans med barn och pedagoger, har de lyckats göra en betydande energibesparing i de deltagande förskolorna.

– Energiagenterna är ett bra och klokt exempel på hur fastighetsägare och förvaltare kan uppnå resultat i sitt hållbarhetsarbete i samverkan med hyresgäster. Att arbeta med attityd- och beteendeförändringar redan i tidig ålder lägger en god grund för vår ambition att bygga ett långsiktigt hållbart samhälle, säger Åsa Öttenius, fastighetsdirektör och medlem av juryn.

Priset delas ut i samarbete med Sweden Green Building Council och överlämnandet skedde i Stadshuset igår. Priset ska stimulera fastighetsägare och förvaltare till ett aktivt hållbarhetsarbete i befintliga byggnader och i samverkan med hyresgäster.

– Vår vision med projektet har varit att ge barnen och pedagogerna som diplomeras som energiagenter kunskap och engagemang om energi som de sedan kan ta med sig vidare i livet, säger Claes Magnusson, vd på Sisab.

– Trots att fastighetsägare och hyresgäster har så olika uppdrag, kan vi hjälpas åt för att nå såväl gemensamma som enskilda mål. Att vårt arbete uppmärksammas är fantastiskt roligt, inte minst för fortsättningen av projektet, säger Claes Magnusson.

Stockholms stads forum för hållbara fastigheter
Stockholms stads forum för hållbara fastigheter, är ett samarbete mellan Stockholms stad, privata fastighetsägare och fastighetsförvaltare. Forumet verkar för att fastighetsägare och fastighetsförvaltare i dialog och samverkan med hyresgäster och boende ska stödja varandra i hållbarhetsarbetet i det byggda beståndet.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Skoglund: Så här många tjänster minskar vi med

Bolag JM upplever att den svenska marknaden är lite bättre än vad de trott. Men i Norge måste de spara. Företagets vd Johan Skoglund berättar mer för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY