Image

Sisab bygger ny skola i Hägersten

Bygg/Arkitektur Sisab, Skolfastigheter i Stockholm AB, och Stockholm stad bygger en ny skola. Hägerstenshamnens skola ska stå klar höstterminen 2017 med möjlighet att ta emot 480 elever.
Publicerad den 13 November 2015

– Hägersten-Liljeholmen står inför en mycket kraftig elevökning och det är därför glädjande att vi nu kan ersätta gamla Hägerstenshamnens skola med en ny större skola. Vi passar på att utöka skolan till en F-6 skola och integrerar både fritidshem och fritidsklubb, säger Olle Burell skolborgarråd och styrelseordförande för Sisab.

Hägersten får fler och fler unga medborgare och behovet av ett ökat antal skolplatser är stort. Där den nya skolan byggs låg det tidigare en F- 3 skola som brandskadades i våras. Det var redan beslutat att riva och bygga en ny F- 6 skola eftersom möjligheterna att bygga ut den gamla skolan var allt för kostsamma.

– Det blev ett tråkigt avslut för elever och personal med branden. Men vi hoppas och tror att de kommer att gilla den nya, större och moderna skolan, säger Carl Bodsten, tf vd för Sisab.

Sisab lägger stort fokus på hållbarhet och att skapa en bra arbetsmiljö för elever och personal vid bygget av den nya skolan. En garanti för detta är att Sisab använder miljöcertifieringssystemet Miljöbyggnad. Ett system som tillsamman med Sisab:s egna anvisningar ger området och staden en skola att verkligen vara stolta över.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Acrinova tar sig an Nasdaqs huvudlista

Bolag Nästa vecka flyttas Arcinova upp på Nasdaq Stockholm. Det är ett betyg på att företaget går rätt väg, menar vd:n Ulf Wallén som inte tycks oroad av den senaste tidens turbulenta aktiemarknad.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige