Image
Fredrik Alvarsson blir vd för nya SHH Samhällsfastigheter.
Fredrik Alvarsson blir vd för nya SHH Samhällsfastigheter. Bild: SHH

SHH startar nytt bolag – satsar på samhällsfastigheter

Bolag SHH breddar verksamheten med ett nytt affärsområde inom samhällsfastigheter och etablerar SHH Samhällsfastigheter AB tillsammans med CA Fastigheters tidigare vd Fredrik Alvarsson som delägare och vd.
Publicerad den 10 April 2019

Bolaget kommer fokusera på att projektutveckla samhällsfastigheter över hela landet, initialt inom kvalitativa vård- och omsorgsfastigheter.

SHH Bostad utvecklar idag primärt prisvärda och välplanerade bostäder i Sveriges växande städer med målet att fler ska ha råd att bo. Pågående produktion uppgår till cirka 400 bostäder och under 2019 planeras produktionsstart av ytterligare cirka 400 bostäder.

SHH Samhällsfastigheter skall erbjuda välutvecklade äldreboenden som förknippas med god förståelse för målgruppens verksamhet och behov. I dagsläget pågår produktion av ett äldreboende i Masmo, Huddinge i södra Stockholm om totalt 79 lägenheter, och under året planeras ytterligare två nya äldreboendeprojekt i Stockholmsregionen.

Fredrik Alvarsson har en mångårig och bred erfarenhet när det gäller projektutveckling och förvaltning av samhällsfastigheter. Han kommer senast från CA Fastigheter där han var vd, han har även lång erfarenhet från Hemsö där han var projektutvecklingschef under flera år. Han kommer från och med 1 maj att ingå i SHH:s ledningsgrupp.

– Jag ser verkligen fram emot att med SHH starta upp SHH Samhällsfastigheter. Behovet av välutvecklade äldreboenden och skolor är fortfarande stort. Tillsammans med SHH Bostad som är ett attraktivt bolag med en stark portfölj och en bra affärsidé, kommer vi bidra med bra bostäder för olika skeden och behov i livet, säger Fredrik Alvarsson, vd, SHH Samhällsfastigheter AB.

– Vi är mycket glada att med Fredrik Alvarsson etablera denna verksamhet tillsammans med SHH som blir ett utomordentligt komplement till vår befintliga bostadsutveckling och som stärker potentialen i vår projektportfölj om 3 200 bostäder. Behovet är stort av bland annat vård- och omsorgsfastigheter och SHH tar nu ett stort steg för att bli en aktör inom samhällsfastigheter, säger Misha Moeremans d’Emaus, vd och koncernchef, SHH Bostad AB.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Så ska återuppväckt stationsområde få ett lyft

Bygg/Arkitektur Kommunens planer innehåller hundratals nya bostäder som ska förtäta de södra delarna av Rosengård. Fastighetssverige berättar mer.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY