Image

SHH bygger bostäder i Sundsvalls Folkets Park

Bygg/Arkitektur Detaljplanen för bostäder på fastigheten Norrmalm 2:1 i Folkets Park i Sundsvall har nu vunnit laga kraft och i samband med det tillträder SHH Bostad fastigheten. Detaljplanen tillåter cirka 17 000 kvadratmeter BTA fördelat på cirka 180 bostäder.
Publicerad den 14 Juni 2018

Fastigheten förvärvades av Norrlandspojkarna Utveckling AB under 2016 och sedan dess har ett omfattande planarbete genomförts. Detaljplanen har nu vunnit laga kraft och SHH har tillträtt fastigheten.

Den första etappen utgörs av tre flerbostadshus i fyra våningar och den andra etappen består av tre högre punkthus i 8-14 våningar med magnifik utsikt över Sundsvall. Husen vänder sig mot söder och tar tillvara på det gynnsamma läget med utsikt över den centrala delarna av Sundsvall. Ett parkeringsgarage i två våningar kommer också att byggas.

- Vi ser fram emot att säljstarta bostäder i ett av Sundsvalls mest attraktiva lägen där både naturen, centrum samt skolor och universitet finns runt hörnet. Projekteringen är i sitt slutskede och målsättningen är att säljstart av den första etappen ska ske under hösten 2018, säger vd och koncernchef Misha Moeremans d’Emaus.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige